CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Scrisoare deschisă către naţiunea română
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragii mei, 
  
Vă voi vorbi astăzi despre o meserie foarte onorabilă în vremile noastre de pe urma căreia se fac bani frumoşi, şi anume aceea de lătrău-şef. Nu ştiu dacă veţi fi auzind, dar la finele anului de graţie 2016 „boborul” şi-a ales viitorul, mă rog, reprezentanţii săi în parlament... 
  
Ceea ce probabil îţi fi aflat, fiindcă s-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, este tărăgănarea numirii primului-ministru. Şi cum era de aşteptat, televiziunile noastre de doi lei (comerciale, sic !) au avut câteva zile bune subiect de dezbatere şi vor mai avea încă după cum se pare, desigur cu aceiaşi lătrăi care, cu siguranţă, nu-şi bat gura degeaba. Time is money, nu !? Abia am descoperit acest lucru şi cum să nu-l exploatăm la maximum dacă se poate. Şi se poate, fiindcă lătrăul nostru îşi face cu prisosinţă treaba din zori şi până seara, iar noaptea în reluare ca nu cumva să piardă vreun ţugulan ideile atât de preţioase aruncate pe sticlă şi în eter de Măria Sa lătrăul. A se reţine însă un lucru eminamente esenţial, şi anume acela că ideile sunt obţinute „pe surse” (cum se specifică ades, mizându-se tocmai pe ignoranţa ascultătorului în privinţa termenilor !), adică sunt idei ipotetice în fond, fără un fundament real. Asta însă nu contează, ci contează ratingul, audienţa care aduce bani. Or lătrăul tocmai asta trebuie să facă, să aducă bani, cât mai mulţi bani postului TV unde latră. Cu cât aduce mai mulţi, cu atât este plătit mai bine. 
  
Precum vedeţi, cum o dăm, cum o sucim, tot la BAN ajungem. Nu ai bani, miroşi a prost, sună un proverb şi, desigur, lătrăul ştie cel mai bine acest lucru, aşa că îşi face cu prisosinţă treaba ca să mai fie chemat şi altădată, şi-altădată... Dacă iese banu’ !? Şi-apoi de unde să ştii ce subiect incitant se mai iveşte la orizont, iar dumnealui să stea pe margine !? Nu se face ! Dixit ! 
  
P.S. Iaca-mi veni o idee. Dacă-s lătrăi de serviciu ? Dacă au cumva rolul de a ne distrage atenţia de la problemele de fond cu fleacuri cotidiene ? Grea treabă ! Negreşit o să mă informez şi pe dată ce aflu ceva ies pe post (Cum care post? Gata! A trecut Postul Craciunului !). La o adică nu mi-ar strica nişte biştari ! Voi ce credeţi ? Mi se duce buhul de... lătrău ? Ei şi ? Noroc bun ! 
  
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare deschisă către naţiunea română / Elena Neacşu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2238, Anul VII, 15 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Elena Neacşu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Neacşu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!