CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

INTERMEDIARUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
14.11.2015 
  
24.01.2015 
  
“INTERMEDIARUL” 
  
Intermediarul... 
  
Ei, cu acesta este o poveste veche. De numai 25 de ani, e drept, dar cert este că a devenit efectiv un fenomen. Fără el nu se publică o carte, ba chiar este recenzentul gata oricând de a-ţi face serviciul să scrie o cronică meşteşugită, dacă nu chiar elogioasă... Ce mai, a devenit pe nesimţite indispensabil umilei noastre societăţi literare. Că lucrează invariabil cu editura X din urbea Z, nu se bagă de seamă. Poate numai un cârcotaş ar putea să-i caute nod în papură acestui om cuviincios, bonom, amabil, gata oricând să sară în ajutorul « scriitorilor » dornici de afirmare. Pardon...’Mnealui oferă clientului ce îi trebuie şi lucrează cu... materialul clientului. Este « onest », deci nu-i putem aduce nicio acuză. Ne pune însă pe gânduri faptul că lucrează invariabil cu aceeaşi editură. Şi am sesizat acest lucru la o recentă lansare de carte unde s-au lansat cinci cărţi (prolific românul, dom’le !), dintre care trei la editura amintită şi având drept postfaţă o recenzie semnată de acelaşi domn profesor dr. conferenţiar universitar...Să nu intri la idei când constaţi asemenea lucru !? Ba intri, căci îţi pui sufletul pe tavă în mâna unui impostor, a unui escroc ordinar, căci nu poate fi numit altfel un asemenea individ. Cum se face că nu a găsit nicio editură în oraşul nostru unde sunt pe puţin cinci, şi a trebuit să colaboreze musai cu o editură din oraşul în care şi-a terminat studiile !? Nu bate la ochi ? Ba da, bate, şi încă al dracului... Căci ‘mnealui este, practic, porta-vocea editurii X, mascat desigur în amabilul profesor ce îţi perie orgoliul rănit de atâţia alţi colegi, care, din invidie desigur, nu te apreciază, nu te înţeleg, ba te mai iau şi-n tărbacă atunci când citeşti în cenaclu. Iar tu, onest mâzgălitor, dornic de afirmare cu orice preţ, te laşi foarte uşor păcălit de « domnul profesor », fără a visa măcar că te afli, de fapt, în ghearele unui escroc de cea mai joasă speţă. Căci individul nu are alt rost în societatea noastră literară decât acela de a racola din rândul membrilor acesteia « scriitori » . Pe bandă rulantă, dacă se poate...Căci editurile, SRL –uri apărute peste noapte ca ciupercile după ploaie, trebuie să facă profit ca să meargă mai departe. Şi nimeni altcineva n-a înţeles mai bine acest lucru decât umilul nostru coleg, intermediarul de serviciu al unui asemenea SRL. Că va fi având şi ‘mnealui partea, dacă nu chiar va fi fiind acţionar la o asemenea societate, asta e altă poveste. Doar e vorba de bani aici, de foarte mulţi bani. Câştigaţi cu sudoarea frunţii, nu !? 
  
Luaţi aminte dar’ amatori de glorie ieftină...S-ar putea să vă coste scump, foarte scump. Şi la propriu şi la figurat... ! 
  
Referinţă Bibliografică:
INTERMEDIARUL / Elena Neacşu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1499, Anul V, 07 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Neacşu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Neacşu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!