CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

ELENA BULDUM, POETA CARE DESCHIDE PORȚI CULTURALE ÎN AMERICA LATINĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rețelele sociale au permis schimbul intercultural între țările din Europa și America Latină. Există o colaborare reciprocă, ușurința în limba spaniolă a permis comunicarea între, poeți, scriitori și alți oameni de cultură.
Un număr din ce în ce mai mare de poeți europeni își vând cărțile pe continentul european sau pe continentul latino-american.  
  
Elena Buldum (București, România, născută în 1979) scriitor, publicist, traducător, coordonator de antologii literare, director și fondator al revistei de cultură ”O trecere prin cuvinte”, președintele Asociației Culturale Casa Română (Ca-Rom) din Catalonia, Spania. Lucrează în asistență medicală.  
  
 
  
Este studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București. A câștigat numeroase diplome de merit pentru activitatea culturală suținută în Catalonia pentru promovarea culturii și a valorilor din întreaga lume, și premiul I în Concursul de Poezie organizat de Editura Dandes Press Editory din Drobeta-Turnu-Severin „Steaua Severinului”.  
  
Elena Buldum este recunoscută și iubită în cadrul comunității poeților din America Latină. Recent, a primit vestea bună că a câștigat premiu I Hispano-american, premiul revistei ”El Parnaso del Nuevo Mundo” din Peru.  
  
Juriul a fost format din poeți respectați, care se bucură de o vastă carieră internațională: Mabel Bazinul Coronel (Paraguay), Zully llagarías Anabel García (Uruguay), Esther Oropesa (Cuba), Violeta Briones (Mexic), Aly Berdu (Argentina).  
  
Îmânarea premiilor va avea loc în a doua duminică din luna mai, la Târgul de carte Amazon, premiul constând într-o diplomă de recunoaștere, o medalie și 25 de reviste.  
  
 
  
Printre proiectele pe care poeta le-a întreprins în regiune se numără:realizarea primei antologii româno-latino-americane a cărei publicare este programată pentru sfârșitul anului 2019. În antologie sunt incluși nenumărați poeți din Mexic, Chile, etc. poeți foarte cunoscuți atât în America Latină, cât și în Europa. Această antologie va fi bilingvă.  
  
Acest proiect s-a născut dorința de a promova arta, cultura și limba vorbită pe tot mapamondul, prin revista „O trecere prin cuvinte”, unde deja a fost tradus un grup de poeți foarte recunoscuți în întreaga lume.  
  
În prezent, Elena Buldum a primit propuneri de la editori care oferă vânzarea de cărți prin intermediul platformei Amazon.  
  
Printre cărțile pe care poeta le- a publicat se numără:  
  
Cărți de autor:  
  
 • ”Pașii sufletului meu”-Editura Dandes Press – 2014;
 • ”Legile firii”- Editura Dandes Press – 2015;
 
  
Autor și coordonator:  
  
 
  
Antologie co-autor:  
  
 • ”Cu patria în suflet” (Editura Națiunea 2013); ”A treia cale” (Editura Națiunea, 2014)
 • ”Iluzii de vară” (Editura Dandes Press, 2014);
 • ”Nostalgii de toamnă” (Editura Dandes Press, 2014);
 • ”În așteptarea sărutulului promis” (Editura Singur, 2016);
 • ”Surâsuri înlăcrimate” (Editura Vital Prevent Edit, 2015 );
 • ”Limba noastră cea română” (Editura Starpress, 2016);
 • ”Fel de fel de stihuri (Editura Hoffman, 2016);
 • ”Doamnele scrisului românesc de la începutul secolului XXI (Editura Olimpias, 2016);
 • ”Limba noastră cea română”, (Editura Starpress-2017);
 • “Revista Steaua Severinului “ (Editura Dandes Press Editory-2016);
 • “Revista Steaua Severinului” (Editura Dandes Press Editory-2017);
 
  
 
  
 
  
bandera-espanaLas redes sociales han permitido el intercambio intercultural entre países de Europa y América Latina. Existe una mutua colaboración, la facilidad del idioma español ha permitido la comunicación entre autores.  
  
Cada vez es mayor el número de poetas europeos que venden sus libros en el continente.  
  
Elena Buldum (Bucarest, Rumania), escritora, publicista, traductora, coordinadora de antologías, directora y fundadora de la revista cultural Un paso por las palabras, Presidenta de la Asociación Cultural Casa Rúmana (Ca-Rom) de Catalunya, España.  
  
Labora como enfermera profesional. Es estudiante de Psicología, y Ciencias de la Educación en Bucarest, Rumania. En el 2016 ganó el premio de poesía “Estrella del Severino”.  
  
Buldum es reconocida y querida dentro de la comunidad de poetas latinos. Recientemente se tuvo la grata noticia que Buldum ganó el prestigioso premio Hispanoamericano de la Revista “El parnaso del Nuevo Mundo” en Perú.  
  
El jurado estuvo conformado por poetas respetados que gozan de trayectoria internacional: Mabel Coronel Cuenca de (Paraguay), Zully Anabel García llagarías (Uruguay), Esther Oropesa (Cuba), Violeta Briones (México), Aly Berdu (Argentina).  
  
La premiación se realizará el segundo domingo de mayo de 2019, en la Feria del libro Amazonas, el premio consiste en un Diploma de reconocimiento, una medalla y 25 Revistas.  
  
Dentro de los proyectos que la poeta ha emprendido en la Región, está la compilación de la primer Antología Rumano-Latinoamérica cuya publicación está prevista para finales de año. En ella concurren un sinnúmero de poetas destacados desde México hasta Chile.  
  
En su mayoría son poetas premiados tanto en América como en Europa, también tienen cabida poetas emergentes. Esto permitirá dar a conocer la poesía latina en Rumania.  
  
En la actualidad, Elena Buldum, ha recibido propuestas de editoriales que ofrecen la venta de libros por medio de la plataforma de Amazon. Dicha Antología será bilingüe. Este proyecto nació por medio de la Revista “Un paso por las palabras” donde ya ha traducidos a un grupo significativo.  
  
Dentro de los libros que la poeta ha publicado se encuentran: Sueños tardíos (Editorial Nación, 2014), Sueños tardíos volúmenes I,II,II (Editorial Dandes Press 2015,2016, 2017) Con patria en el alma (Editorial Nación 2013), Tercer camino (Editorial Nación 2014), Ilusiones de verano (Editorial Dandes Press 2014),Nostalgias de otoño (Editorial Dandes Press, 2014), En espera del beso prometido (Editorial Solo, 2016), Sonrisas sollozante (Editorial Vital Prevent Edit, 2015), Nuestra lengua mejor rumano (Editorial Starpress, 2016), De todo tipo de runas (Editorial Hoffman, 2016), Señoras de la escritura rumano al principio del siglo XXI ().
Desde América se le desea una prospera carrera y el reconocimiento merecido en su patria amada.  
  
Marvin Salvador Calero Molina  
  
 
  
Ficha del articulista.
Marvin Salvador Calero Molina (Juigalpa, Chontales, Nicaragua 1983), Poeta y escritor. Presidente de ANLMI-Capitulo Nicaragua (Academia norteamericana de Literatura Moderna Internacional). Su más reciente libro: Cien maneras de cortar el horizonte (Publicaciones Entre Líneas, Miami, Florida EE.UU).
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Referinţă Bibliografică:
ELENA BULDUM, POETA CARE DESCHIDE PORȚI CULTURALE ÎN AMERICA LATINĂ / Elena Buldum : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2992, Anul IX, 11 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Elena Buldum : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buldum
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!