CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Elena BUICĂ - PUTEREA MAGICĂ A GÂNDULUI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto:  
„Omul este produsul gândurilor lui;  
el devine ceea ce gândeşte.”  
(Mahatma Gandhi)  
 
Păşind în cea de a 85-a “primăvară” a vieţii mele, presupunând că cineva m-ar întreba ce cred că stă la temelia vieţii noastre, acum ştiu că aş avea indubitabil următorul răspuns: ca scop – evoluţia spirituală, şi ca armă – forţa gândului. Starea de spirit este izvorul ce deschide drumul spre nobleţea sentimentelor, spre lumină, cultură, civilizaţie, iar puterea gândului ne ajută să ne construim pe noi înşine şi să devenim ceea ce dorim. Se ştie că un gând este o formă de energie pe care nu o vedem, dar care produce rezultate concrete.  
 
Puterea gândului face parte din marile taine ale Universului şi lucrează împreună cu acesta. Asta înseamnă că noi suntem o manifestare a minţii Universale. Gândurile călătoresc în Univers cu viteză mai mare decât cea a luminii, călătoresc instantaneu şi nu cunosc oprelişti decât cele impuse de noi. Fiecare individ are propria lui lume de gânduri, pozitive sau negative, în diferite proporţii pe care le emite în Univers. Ele sunt atrase de alte gânduri asemănătoare cu care se întâlnesc, se cuplează, se întăresc, apoi se întorc de unde au plecat şi lucrează în favoarea sau în defavoarea individului.  
 
Starea de bine (şansa), sau de rău (ghinionul), este dată de felul gândurilor noastre. Ura, înşelăciunea, dispreţul, invidia sunt gânduri încărcate de energie negativă care pot deveni forţe de temut, precum terorismul, criminalitatea. Mai mult încă, propriile gânduri negative se întorc împotriva noastră ca un bumerang şi ne distrug părţile luminoase şi eficienţa eforturilor pe termen lung, creează starea de nemulţumire, de neîncredere, reduc vitalitatea, vigoarea, armonia, otrăvesc viaţa. Ele dau naştere stărilor de nervozitate, de depresie. Lor se datorează chipul întunecat, vocea răstită sau batjocoritoare. Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse. Gândurile pozitive dau oamenilor optimism, încredere în ei asigurându-le succese. Optimiştii sunt oameni luminoşi care îţi zâmbesc, sunt gata să ierte, să înţeleagă şi să ajute semenii. Gândul bun susţine atitudinea pozitivă, dezvoltă personalitatea, asigura o sănătate iradiantă, schimbă destinul, creează mediul înconjurător prielnic, vindecă bolile, transformă mentalităţile, poate face minuni.  
 
Gândul nu are formă vizibilă, dar prin puterea lui formează lumea vizibilă. Cele mai multe gânduri ne vin în minte în mod inconştient. Ele provin din subconştient şi doar o mică parte a gândurilor sunt produsul intelectului conştient şi influenţează viaţa zi de zi determinând ceea ce urmează să faci. Pe această temă, păstrez în minte o lecţie de viaţă din tinereţe, care m-a ajutat de-a lungul anilor, când m-am aflat în impas.  
 
O întâmplare nefericită mă zvârlise sufleteşte în fundul unui hău de unde nu mai puteam zări scăparea, deşi construcţia mea a fost întotdeauna robustă, optimistă, solară. Mă lăsasem pradă deznădejdei. Asemenea unui animal lovit între coarne, ca paralizată, m-am prăbuşit într-un fotoliu. După un timp, mintea a început să se liniştească şi am simţit că mă ridic din fotoliu aproape automat, ca împinsă de o forţă nevăzută. M-am îndreptat spre locul unde se află discul cu înregistrarea cântecului din filmul “Zorba Grecul”. Ascultându-l, picioarele au pornit singure într-un dans din ce în ce mai dinamic, corpul s-a încărcat de energie pozitivă, şi mai apoi m-am auzit spunând cu deplină convingere: voi învinge! Şi aşa a fost.  
 
Acea lecţie învăţată pe cont propriu mi-a dat convingerea că lumea nu este altceva decât materializarea gândurilor. Atunci am învăţat că gândurile sunt vii ca şi oamenii, că ele pot crea frumosul, optimismul şi fericirea, sau dimpotrivă, agonia şi suferinţa şi că depinde de noi ce alegem. Eu am ales pentru restul vieţii strădania de a atinge acel prag ce îmi poate oferi puterea de a dărui gânduri bune, de a zâmbi vieţii şi de a îmbunătăţi viaţa celor din jurul meu, prin gânduri pozitive, optimiste, mai ales că munca mea a fost aceea a formării caracterelor mlădiţelor şcolare, iar acum, în anii senectuţii, prin scrieri, transmiterea gândurilor pozitive, de încredere în propriile noastre puteri.  
 
De atunci n-am mai scăpat din vedere că trebuie să-mi repliez forţa gândului, indiferent de natura factorilor externi cu care mă confrunt, deplin convinsă că numai în mine stă puterea de a hotărî care-mi este calea de salvare.  
 
Acel moment de atunci, devenit pentru mine unul de referinţă, m-a ajutat de-a lungul vieţii şi chiar la senectute, la câte un impas mai mare, ascult melodia lui “Zorba Grecul”, chiar dacă acum picioarele se mişcă doar pe sub masă. Mă bucur că simt benefic schimbarea dispoziţiei lăuntrice aduse de gândurile pozitive, aşa cum îmi este firea mea, cea de om optimist care refuză abandonul. Mulţumesc cu mai multă înţelepciune acelei Energii Universale, fiindcă m-a înzestrat cu această urzeala a firii şi lucrează pentru mine potrivindu-mi în mod cumpănit balanţa vieţii. Pentru că viaţa noastră nu e nici o dramă, dar nici un poem, trebuie să privim lucrurile în bună cumpănire. Mulţumesc că pot să acţionez în direcţia visurilor şi dorinţelor inimii mele şi că pot să fiu plină de încredere în viaţă!  
-------------------  
Elena BUICĂ  
Pickering, Toronto, Canada  
3 ianuarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Elena BUICĂ - PUTEREA MAGICĂ A GÂNDULUI / Elena Buică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2231, Anul VII, 08 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Elena Buică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!