CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Elena BUICĂ - SĂRBĂTOAREA LANSĂRII CĂRŢILOR MELE ÎN ROMÂNIA 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În şirul lansărilor de carte, şi în vara acestui an, 2016, s-au desfăşurat două lansări ale volumului „Pe cărările vieţii" şi cel semnat de scriitoarea şi exegeta Cezarina Adamescu, intitulat „Elena Buică – o ambasadoare a sufletului românesc", ambele apărute în 2016, la Editura Anamarol, Bucureşti. Prima lansare a avut loc în localitatea Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman şi cea de a doua, în Bucureşti.  
 
La Roşiorii de Vede, cu o săptămână înaintea lansării, a apărut afişat în diferite locuri un frumos anunţ, luminat de un chenar alcătuit din frunze de arţar (canadian?!):  
 
„Consiliul Local şi Primăria Municipiului Roşiorii de Vede  
Direcţia pentru Cultură, Educaţie Creaţie şi Sport  
 
Vă invită:  
 
Marţi, 13 septembrie 2016, ora 11:00  
la evenimentul realizat în colaborare cu  
Asociaţia Culturală Milenium 3:  
 
„INVITAŢII CULTURII ROŞIORENE”  
 
În program - Lansări de carte:  
„Elena Buica – o ambasadoare a sufletului românesc”  
autoare Cezarina Adamescu;  
 
Lansare de carte:  
„Pe cărările vieţii”  
autoare Elena Buică (Canada).  
 
Prezintă Prof. Domniţa Neaga şi Prof. Constantin T. Ciubotaru”  
 
Despre acest eveniment, ziaristul George Zavera, în ziarul „Mara” (din Alexandria) nr. 2535, din 15 septembrie 2016, a consemnat: „Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură municipală a avut ca moderatoare pe distinsa şefă a Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Roşiorii de Vede, Aurelia Bărbuţ, o doamna cultivată, de spirit înalt, în cel mai pur înţeles al cuvântului, a cărei ştiinţă de a aduna laolaltă oamenii dedicaţi scrisului, artei în general, se bucură întotdeauna de succes. Meritul revine deopotrivă şi Asociaţiei Culturale Milenium 3, dar şi scriitorilor şi altor oameni de cultură din Roşiorii de Vede, care fac adevărate regaluri din astfel de întâlniri cu iubitorii de literatură. Despre cele două volume de carte, despre actul creaţiei, dar şi despre personalitatea scriitoarei Elena Buică în sine au vorbit pe larg profesoara Domniţa Neaga, la rându-i poetă de mare talent, profesorul şi scriitorul alexandrean Nicolae Dina, profesorul roşiorean, autor a numeroase şi incitante volume, Constantin T. Ciubotaru, precum şi profesorul scriitor Gheorghe Olteanu.”  
 
***  
 
Cea de a doua lansare desfăşurată la Bucureşti, a avut loc în ziua de sâmbăta, 8 octombrie, ora 11:00, la Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2. Scăderea bruscă a temperaturii însoţită de o ploaie rece, a ţintuit în pat câteva din personele care au contribuit la organizarea acestei lansări şi care erau anunţaţi că vor vorbi despre cărţile pregătite pentru lansare.  
 
Scriitoarea şi directoarea Editurii Anamarol din Bucureşti, Rodica Elena Lupu, împreună cu poeta Elena Armenescu au organizat lansarea cărţilor mele şi au alcătuit şi publicat un afiş atrăgător în care anunţa:  
 
„Sâmbătă, 8 octombrue 2016  
Primăriei Sectorului 2 - Municipiului Bucureşti  
Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”  
şi Editura Anamarol  
vă invită la  
Lansare de cărţi  
Elena Buică: „Pe cărările vieţii”  
şi  
Cezarina Adamescu: „Elena Buica – o ambasadoare a sufletului românesc”  
 
Prezintă:  
Rodica Elena Lupu – Director Editura Anamarol  
Elena Armenescu  
Paula Romanescu  
 
Vor lua cuvântul:  
Veronica Maria Florescu, Paula Romanescu, Elisabeta Iosif, Ioana Stuparu, Geo Călugăru, actriţa Doina Ghiţescu şi Directoarea Radio Prodiaspora, Ecaterina Cîmpean”  
 
În ziua lansării, cuvântul de deschidere a fost al doamnei Elena Scurtu, Directoarea acestui Centru Cultural, apoi au urmat cei anunţaţi la care s-au mai adăugat şi intervenţiile poetei Emilia Dănescu şi cee ale nonagenarului, Preot Profesor Nicolae Bordaşiu.  
 
Ambele lansări au fost pentru mine sărbători de lumina şi căldura izvorâte din inimi şi gânduri ce-ţi amintesc de frumuseţea pe care a pus-o Domnul la zidirea dintâi a fiiniţei omeneşti. S-au prezentat persoane dragi mie, fie venite de la distanţă mai mare, înfruntând vremea nefavorabilă, fie cei cu sănătatea încă nerestabilită, iar unii renunţând la alt punct din programul lor. Când distanţa a fost prea mare, mi-au trimis mesaje scrise. Organizatorii s-au străduit ca totul să fie ca la „sărbătoare”. La Roşiorii de Vede lansarea a început cu surpriza pe care mi-a făcut-o părintele Ieromonah Prodromos Bele, stareţul şi ctitorul Mănăstirii din comună Ţigăneşti, Teleorman care a venit la prezidiu şi mi-a dat binecuvântarea. În final, altă surpriză, un grup de interpreţi de muzică folk a alcatut un program din muzica Cenaclului Flacăra, pe care l-au interpretat însufleţind sala.  
 
La lansarea din Bucureşti am avut bucuria să văd în sala persoane pe care, până acum nu mi le puteam închipui aşezate pentru ascultare. Printre acestea, amintesc pe Părintele Profesor nonagenar, Nicolae Bordaşiu care mi-a umplut ochii de lacrimi prin evocarea emoţionantelor noastre întâlniri când vremurile aflate sub blestemul iadului erau cutremurătoare.  
 
Toate luările de cuvânt au putut fi adunate în aceeaşi măsură pentru mine ca şi pentru doamna Cezarina Adamescu, într-un frumos buchet de cuvinte, aşa cum scriitorul Ştefan Dumitrescu, de la Tulcea, ni l-a adresat printr-un email: „Există oameni-sărbătoare şi cărţi care îţi vindecă sufletul”  
 
La ambele lansări, mulţumind asistenţei pentru prezenţa, le-am vorbit câte ceva despre preocupările mele născute din dragostea pentru cuvântul frumos rostit.  
 
În volumul “Pe cărările vieţii”, ca şi în alte volume publicate anterior, am stivuit lucrări publicate în diferite reviste literare de limba română, publicate pe mai toate meridianele lumii, prin înlesnirea ce ne-o face Internetul, cu puterea lui de a pulveriza distanţele, reducând lumea asta largă la dimensiunea unui sat mai mare.  
 
Toate scrierile mele, inclusiv acest volum, sunt mărturii ale luptei pe care am dus-o pentru biruinţa binelui, frumosului şi omenescului din noi prea adesea căzut în umilinţă, suferind înfrângeri, dureri, răni şi prea adesea cuprins de însingurare şi tristeţe. Pentru mine scrisul devine un altar pe care sufletul meu se reconstruieşte din ţăndările unor lovituri şi din durerile neplânse, înăbuşite în cămara inimii. În acelaşi timp, scrisul este şi o înălţare spre zările pure ale respiraţiei fiintei mele interioare. Aflându-mă asemenea unui liliac înflorit a doua oară la poarta înserării, cu puterile risipite pe cărările vieţii, scrisul a rămas pentru mine singura putere nealterată. Încă mai pot supraveghea stilul, profunzimea, substanţa şi densitatea ideatică şi meandrele scrisului.  
 
Închizând ochii, îi văd cu drag şi cu emoţie pe toţi cei prezenţi fizic, dar şi pe cei prezenţi fie chiar numai cu gândul şi inima... Tuturor le mulţumesc călduros purtându-i în adâncul fiinţei mele.  
----------------------------------  
Elena BUICĂ  
Pickering, Toronto, Canada  
octombrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Elena BUICĂ - SĂRBĂTOAREA LANSĂRII CĂRŢILOR MELE ÎN ROMÂNIA 2016 / Elena Buică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2128, Anul VI, 28 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Elena Buică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!