CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Elena BUICĂ - RUGĂ PENTRU CRĂCIUNUL ANULUI 2015
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luna decembrie a fiecărui an o numim spiritul Crăciunului, spiritul Evangheliei lui Iisus Hristos. Steaua Naşterii adună pe toţi creştinii sub bolta înstelată. Întreaga fire ţese caier de lumină, de vise, de iubirea cea de neînvins, de iertare şi de împăcare. Dar în acest an, 2015, spiritul sfânt şi curat al Crăciunului a fost tulburat de ameninţările teroriştilor. Noi, românii, am mai trăit în 1989 Crăciunul şi Anul Nou cu grozava spaimă dată de „teroriştii”care ne-au băgat în oase frica de moarte văzând cum au tras mai ales în floarea tineretului.  
 
Atunci am petrecut sărbătorile în casă, dar speranţele de mai bine fluturau libere căci bătea un vânt eliberator venit din ţările care abia se scuturaseră de jugul comunist. Speranțele schimbările profunde pe care ni le doream cu toată puterea sufletului nostru, ne încălzeau inimile, căci pe atunci nu aveam de unde să ştim că din visele acelui Crăciun însângerat, puţine se vor înfăptui.  
 
Teroriştii de acum nu seamănă cu „teroriştii” de atunci. Aceştia demolează toate valorile şi cât mai multe vieţi omeneşti. Al-Qaida ne trimite ştiri că pregăteşte Apocalipsa de Crăciun. Ne comunică cu bucurie izvorâtă ca din fundul iadului, că ne pregătesc paşapoartele pentru drumul cel lung şi fără sfârşit. Ei vor ca iubirea mirosind a floare de mirt şi omenescul din noi să ni le transforme în gemete de durere arzând în flăcările cu putere de a distruge tot.  
 
Dar, oricâte necazuri şi ameninţări am avea, ele nu ne pot împiedica să visăm la frumuseţile acestei sărbători, vise mai frumoase decât realitatea însăşi, zile care ne trimit la filele calendarului din alte veacuri. Lumea inocenţei, purtată în adâncurile trăirilor noastre reînvie strecurându-se pe neştiute, făcându-şi simţită prezenţa. Copiii care am fost odinioară nu au dispărut, îşi cer dreptul la trăiri, aşa după cum este zidită firea omenească.  
 
Aşadar, şi în aceste zile, să ascultăm cu urechea sufletului toaca din slava cerului înălțându-se spre crugul veşniciei şi glasurile îngereşti amintindu-ne de ziua Naşterii Mântuitorului. Icoana Preacuratei să fie luminată de candela a cărei flacără păstrează tainele cereşti. Să ne bucurăm de frumuseţile simple izvorâte din ramurile argintate ale pomilor, de mişcarea lin legănată a fulgilor de nea, dacă iarna această cam călduroasă se îndură să ni-i trimită. Să ne bucurăm de mirosul de tămâie, de muzica cerească pe care o ascultăm cu sufletul, de colindele noastre strămoşeşti şi de tot ce ne-a fost şi ne este drag de aceste sărbători. De Anul Nou să ne sărutăm sub vâsc, să ascultăm pluguşorul, sorcova, să bem paharul de şampanie spumoasă urându-ne să trăim mulţi ani.  
 
Chiar dacă în vremurile noastre, sărbătoarea Crăciunului nu mai este ca altădată, căci s-a diminuat mirajul, beatitudinea şi sfinţenia de odinioară, iar în anul acestea flutură ameninţări teroriste, această Sfântă Sărbătoare ne aminteşte de faptul că oricât de pervertită poate fi o parte a omenirii, credinţa, binele, frumosul şi dragostea faţă de semeni este întotdeauna mai puternică.  
 
Ne îndreptăm, Doamne, ruga spre Ţine, să smulgi ura din inimile duşmanilor, să o duci departe de Pământul ţinut în palma Ta, şi să o spulberi în alte universuri, iar aici să laşi doar creaţiile Tale aşa cum le-ai fact Tu după chipul şi asemănarea Ta. Fă ca zilele acestei Sfinte Sărbători toată omenitrea să le trăiască în pace şi bucurie. Fă să se împlinească cuvântul Tău trimis prin înger la Naşterea Fiului Tău: „Slavă întru cei de sus, lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire”  
 
CRĂCIUN FERICIT!  
AN NOU CU BUCURIE !  
 
Elena BUICĂ  
Pickering-Toronto  
24 Decembrie 2012  
 
Referinţă Bibliografică:
Elena BUICĂ - RUGĂ PENTRU CRĂCIUNUL ANULUI 2015 / Elena Buică : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1819, Anul V, 24 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Buică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!