CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Elena Armenescu         Ediţia nr. 1559 din 08 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Memorii și remedii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În ultimii ani au apărut o multitudine de volume privitoare la diverse terapii alternative sau complementare, care se întrec în a descrie căile de vindecare sau ameliorare a bolilor fizice sau atingătoare ale psihicului, prin diverse tehnici de reechilibrare şi armonizare a tuturor celor trei structuri: fizic, psihic şi suflet. Atunci, de ce acest volum? ne-am putea întreba. Ce aduce el nou? 
  
În primul rând trebuie să precizăm că autoarea Neluța Stăicuț (iată un nume format din două diminutive, ca un alint!) are harul nativ al narațiunii, grație căruia reușește parcă să ne ia de mână și să ne poarte atât spre copilăria și adolescența ei, mai apoi spre încercările vieții - care i-au rămas în memoria de lungă durată, pe care le redă într-un stil original, pornind din prezent, din evenimente mai mult sau mai puțin dramatice, toate expuse sub și prin puterea credinței în Dumnezeu, așa cum o știm înrădăcinată din moși strămoși în neamul nostru ortodox. Este permanent preocupată încă din copilărie de binele aproapelui, culminând cu alegerea unei căi de vindecător în absența studiului medicinei pe care și l-ar fi dorit. A studiat Infoenergetica ( veți descoperi în volum cum este definită, ce este și cu ce se ocupă această disciplină) , apoi a ajutat cum a putut mai bine multe persoane pe care destinul i le-a adus în cale, dar nu s-a oprit aici, a hotărât să scrie experiența sa de viață pentru ca ideile care stau la baza unei vieți echilibrate – promovate de toate școlile sapiențiale din lume – să ajungă la oameni. De altfel, iată propria mărturisire, ca argument al scrierii acestei cărți: ” am scris din nevoia mea de a-mi dărui sufletul cât mai multor oameni. Să pot fi de folos, să pot dărui din darurile primite cu atâta generozitate de la Tatăl Ceresc. ” 
  
Credința dătătoare de speranță și putere – este mereu invocată, aproape ca un leitmotiv. Citez ”Ea este acolo în sufletul meu, mai manifestă decât oricând, mai prezentă decât mi-am imaginat vreodată că voi fi în stare. Rugăciunile, mulţumirile pe care le adresez permanent LUI, celui SUPREM. Ştiu, şi am simţit fizic prezenţa lui acolo, în spital, în sala de operaţii,.” 
  
Ajungând aici cu lectura - ca dovadă a unicității în universalitate - mi-am amintit de un poem al meu scris în urmă cu peste douăzeci de ani, în care este evocată atât piatra de temelie - credința - cât și sinceritatea comunicării scriitorului față de cititorii săi: 
  
Am fost furată de o Carte 
  
Și sărăcită m-am simțit 
  
Lipsită 
  
De piatra care ținea temelia 
  
Zidirii mele în poem... 
  
cea care mă arăt lumii 
  
cu însetările 
  
cu flămânzelile 
  
cu trupul gol 
  
cu pieptul deschis 
  
ca la operația pe cord. 
  
Eu asemeni vouă sunt 
  
să vă puteți vedea ca 
  
într-o oglindă 
  
interioarele inimii 
  
în înflorirea lor ascunsă 
  
în gând... 
  
eu asemeni vouă sunt 
  
să vă știți cum sunteți 
  
cum nu sunteți. 
  
…................... 
  
( Cartea Sfântă din vol. Regatul ascuns 1996 
  
Elena Armenescu) 
  
Convinsă de faptul că totul are un rost, totul ne este dat spre a fi împlinit... autoarea descrie propriile experiențe cu scopul de a ne determina să mai câştigăm un război cu noi înşine... şi să devenim mai luminoşi, mult mai înţelepţi... şi astfel să putem să fim sprijin celor apropiați sau celor cu care ne este dat să ne întâlnim, care poate că nu au înţeles încă sensul acestor lucruri. 
  
Cât privește partea a doua intitulată: 
  
EXPERIENŢE DE TERAPEUT – PACIENT, apreciez că este absolut captivantă expunerea fiecărei ”povești”, tot sub semnul ocrotitor al divinității, sugerat chiar de titlurile care te duc imediat cu gândul la cartea sfântă, cum sunt: Când Dumnezeu vindecă oamenii prin oameni....Bate şi ţi se va deschide.... Cere și ți se va da...etc 
  
Autoarea este la curent cu ultimele cercetări și descoperiri privind puterile nevăzute ale gândului și în principal ale rugăciunii și ale semnului crucii. Astfel, menționează pe fiziciana Angelina Malakhocskaya din Rusia care timp de 10 ani împreună cu un colectiv de cercetători, au studiat proprietăţile miraculoase ale acestor două practici care fac parte din ritualul creștin, respectiv puterea rugăciunii și cea a simbolului creștin CRUCEA. 
  
Nu putea fi omis un alt prodigios și apreciat autor al binecunoscutelor ”Conversații cu Dumnezeu” Neale Donald Walsh, scrieri care au pus pe gânduri și au făcut să se schimbe în bine milioane de oameni din multe țări și continente. 
  
Sigur, autoarea ne oferă în plus alături de multe sfaturi, citate din operele personalităților moralizatoare ale lumii, tocmai spre a convinge cititorul (dacă mai este cazul?) să îmbrățișeze calea armoniei și a păcii interioare și exterioare, calea Iubirii, subliniind faptul că orice ni s-ar întâmpla trebuie să rămânem optimiști. 
  
Mă alătur autoarei Neluța Stăicuț care spre final - cu trimitere și la un învățământ biblic, ne îndeamnă: ”fiţi OPTIMIȘTI, bucuraţi-vă de fiecare clipă a vieţii voastre, ca şi când ar fi ultima... Viaţa este superbă, merită trăită la intensitate maximă”. 
  
Așadar, consider că acest volum trebuia să fie scris nu numai pentru că dezvăluie trăirile și zbuciumul existențial al unui personaj - care și-a întersectat pașii ca oricare dintre noi cu alte zeci și mii – trăitor creștin în aceast teritoriu, spre începutul mileniului al treilea, într-o lume debusolață de atâtea întâmplări istorice, lume care-și caută calea, ci și pentru faptul că reușește să ne indice o variantă de accedere spre echilibru. 
  
Volumul Infoenergetica în care sunt intercalate memorii cu date științifice și fapte de viață merită să fie citit de cât mai mulți doritori de înălțăre spirituală, devenire care nu se poate face decât în condiții de sănătate a corpului fizic deopotrivă cu cea a sufletului – concept antic al medicinii zamolxiene, elaborat și practicat de înaintașii acestui neam pe pământul binecuvântat de Dumnezeu care azi se numește ROMÂNIA. 
  
Elena Armenescu 
  
10 martie 2015 
  
Referinţă Bibliografică:
Memorii și remedii / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1559, Anul V, 08 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!