CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Elena Armenescu         Ediţia nr. 1407 din 07 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Elena ARMENESCU - ACADEMICIAN DR. FARM. OVIDIU BOJOR CELEBRAT LA 90 DE ANI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În data de 1 noiembrie 2014, am avut bucuria şi onoarea să particip la cea de a treia editie a unui eveniment inedit: „Gala Ovidiu Bojor” gală organizată de doamna Florentina Opriş, preşedintele Asociaţiei „Pentru o Viaţă Sănătoasă”.  
 
Anul acesta, gazda a fost Grand Hotel Continental din Bucureşti. Ca şi în anii anteriori, în cadrul Galei „Ovidiu Bojor", nu numai că au fost premiaţi oameni deosebiţi, remarcabili prin calitătile şi rezultatele muncii lor, ci a fost sărbătorită ziua de naştere a domnului Academician Dr. Farm. Ovidiu Bojor – supranumit de unii pe bună dreptate – prim farmacist al ţării.  
 
La cei 90 de ani, domnul farmacist, în admiraţia întregii asistenţe pentru vigoarea minţii sale, a creat cateva momente de neuitat şi a ţinut să prezinte tot evenimentul, alături de Florentina. Ca in fiecare an, Gala Ovidiu Bojor, are drept scop premierea oamenilor importanţi din domeniul sănătăţii şi a promovării unui stil de viaţă sănătos.  
 
Anul acesta titlurile de excelenţă au ajuns la: Alteţele Lor Regale (ALR) Prinţesa Lia şi Prinţul Paul, binecunoscutele societăţi comerciale pentru produsele lor cu extracte naturale - Hofigal, Dacia Plant, Gerocossen, apoi INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU APICULTURA, doamna profesoară Uca Marinescu, Prof. Dr Constantin Dulcan, Secretarul Ministerului Sănătăţii - VULCĂNESCU RĂZVAN TEOHARI. Nu au fost uitate nici firmele: Elidor, DHL, Himalaya, EjTrading.eu, Canah Romania, Romchim, Forever Living Products, Sanovita, Trident, Star- Ayurveda şi Apisan Forte.  
 
ALR Prinţesa Lia si Prinţul Paul s-au arătat foarte bucuroşi de acest premiu sustinând că: „viaţa regală este bazată pe un stil de viaţă sănătos şi produse naturale", iar Răzvan Vulcănescu a spus că: „este o gală de succes, ce premiază oameni de succes în domeniul sănătăţii şi ar trebui ca toată lumea să înţeleagă importanţa unei vieţi echilibrate spre sănătate deplină".  
 
Alături de Asociaţia „Pentru O Viaţă Sănătoasă”, Florentina Opriş şi coordonatorul de proiect Darie Ana-Maria, a fost şi Primaria Capitalei, ce a ţinut să ofere un titlu şi o diplomă de onoare, domnului academician Bojor, şi anume: In Honoris Bucuresti 555.  
 
Îmi amintesc cum domnul academician Ovidiu Bojor ori de câte ori a făcut referiri la medicina traco-daco-geţilor, stămoşii noştri - subliniază cu deosebită încântare citatul din opera lui Platon dialogul Carmides: «Regele nostru Zamolxis, care este si zeu ne învată că după cum nu trebuie să îngrijim ochii fără să ţinem seama de cap şi nici capul nu poate fi îngrijit neţinând seama de corp, tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul şi iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli, pentru că ei nu cunosc întregul ce-l au de îngrijit!» concept antic asupra căruia se revine în prezent.  
 
Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă, prietenească aşa cum este firesc între colegi, colaboratori şi prieteni de o viaţă, oameni de nădejde ai acestui neam, despre care domnia sa a scris în vasta sa operă sau a ţinut numeroase prelegeri la congrese ştiinţifice în ţară sau în alte ţări şi chiar alte continente.  
 
Dr. Elena ARMENESCU  
Bucureşti  
7 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Elena ARMENESCU - ACADEMICIAN DR. FARM. OVIDIU BOJOR CELEBRAT LA 90 DE ANI / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1407, Anul IV, 07 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!