CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Ecaterina Cîmpean         Ediţia nr. 2085 din 15 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Ecaterina CÎMPEAN - FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LITERATURĂ ŞI LECTURĂ – BISTRIŢA 2016

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Între 23-25 septembrie 2016, va avea loc la Bistriţa prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Lectură (FILL). Ediţia Proză Scurtă. Avînd la bază proiectul Cui îi e frică de literatură?, festivalul îşi propune să dezvolte o relaţie dinamică între cititori şi scriitori prin evenimente care pun cititorul pe o poziţie de forţă. În acest sens, proza scurtă, unul dintre genurile care au cunoscut cea mai spectaculoasă revenire în literatura română a ultimilor ani, poate fi una dintre cele mai eficiente modalităţi de a cîştiga cititorii tineri de partea literaturii române actuale.  
 
În fiecare zi a festivalului, scriitorii invitaţi se vor întîlni cu elevii de la două dintre liceele de elită din Bistriţa – Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ şi Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“. Serile vor fi dedicate lecturilor de proză scurtă, urmate de discuţii informale cu scriitorii. Timp de trei zile, prin intermediul dialogului cu cititorii şi al lecturilor de proză scurtă, punem în discuţie ideea literaturii care creează în primul rînd o comunitate de cititori, în care narativitatea, interpretarea şi regimul ficţional apar ca dimensiuni esenţiale ale vieţii cotidiene.  
 
În cea de-a treia zi a festivalului, va avea loc o dezbatere cu editorii care, prin activitatea lor, au încurajat proza scurtă, fie prin publicarea acesteia în volum, fie prin coordonarea unor publicaţii dedicate genului.  
 
INVITAŢI  
 
Scriitorii:  
Adriana Bittel  
Marius Chivu  
Ardian-Christian Kyçyku  
Mihai Mateiu  
Bogdan Munteanu  
Veronica D. Niculescu  
Philip Ó Ceallaigh  
Cezar Paul Bădescu  
Bogdan-Alexandru Stănescu  
Lucian Dan Teodorovici  
Alexandru Uiuiu  
 
Editorii:  
Laura Albulescu  
Simina Diaconu  
Dan Pleşa  
 
Festivalul Internaţional de Literatură şi Lectură este organizat de Societatea de Concerte Bistriţa şi este finanţat prin programul ACCES, al Ministerului Culturii.  
 
Grafica: Ilinca Pop  
Video Artist: Vlad Rotaru  
 
Organizatori:  
Dan Coman, Cezar Gheorghe, Marin Mălaicu-Hondrari, Emanuela Ignăţoiu-Sora  
Responsabil financiar: Mihaela Ţărmure  
Directorul festivalului: Gavril Ţărmure  
Partener media: Observator Cultural  
Parteneri: Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ Bistriţa, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“ Bistriţa, Plan B Cafe  
 
Cu aleasa consideratie,  
Ecaterina CÎMPEAN  
Director General  
Radio ProDiaspora  
tel: (+40)726 284705  
Referinţă Bibliografică:
Ecaterina CÎMPEAN - FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LITERATURĂ ŞI LECTURĂ – BISTRIŢA 2016 / Ecaterina Cîmpean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2085, Anul VI, 15 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ecaterina Cîmpean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ecaterina Cîmpean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!