CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

După 60 de ani
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O împlinire după 60 de ani de căutări, cercetări, drumuri înspre Arhivele Istorice Judeţene şi Naţionale. Documentaţii din diferite izvoare scrise şi chiar nescrise a însemnat cale lungă asemeni unei poveri că nu tu vei fi acela chemat iar ceea ce încerci poate fi o pierdere de timp, o zădărnicie. Totuşi, de la lunga cale am învăţat că dacă înveţi din trecut şti cum să iubeşti prezentul. Mai ales că o vreme de 60 de ani înseamnă o viaţă încărcată de istorie a familiei, a zonei, o modalitate de preocupare privind existenţa. Ceea ce încerc acum să prezint înseamnă marginali la volumul de început ,,Paşi nevăzuţi” în care este inclusă povestea de început din primăvara anului 1959 cînd am aflat că bunicul Dumitru, lăsând acasă patru copii minori, a plecat la luptă în Primul Război Mondial şi, n-a mai prins Unirea cea Mare că gloanţele, blestematele l-au oprit.  
 
Fiul său, printre cele 3 surori, a fost mobilizat şi el 6 ani în cel de al Doilea Război Mondial. Fiind mai norocos s-a întors nevătămat de la Război. Revenind la nefericitul de bunic, eu, fiind acela care i-a purtat numele, era necesară povara aflării cum, unde şi când a fost îngropat că acasă i-a venit doar numele pe-o cruce desenată pe hârtie. Aşa a început povestea celor 60 de ani, poveste care o coală de scris nu poate fi suficientă pentru a intra în detalii dar poate prezenta ceva mai mult decât câţiva paşi prin anumite lucrări ale celor 20 de volume tipărite. Dar şi prin publicaţiile iniţiate precum: Revista ,,Uscând o lacrimă”, publicaţie cultural-istorică , turism...tradiţii ori a foii literare de familie ,,Poarta amintirilor”.  
 
Cu mult înaintea acestora preocuparea înspre măruntele colecţii care datează din 1986, a însemnat şi gruparea unei mici colecţii dobândite în vremea activităţii ca Arbitru-fotbal, începând cu anul 1977. Adunate, aşezate şi păstrate, măruntele mele colecţii m-au ajutat în ceea ce se întâmplă astăzi, în transformarea Casei părinteşti în Casă de Cultură Sătească. Moment apreciat şi de realizatorul Emisiunii ,,Clubul Artelor” de la TV Campus Buzău, prof dr. Valeriu Şuşnea, Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Buzău. Adunând aici, nu numai istoria familiei, a rudelor, a sătenilor şi conjudeţenilor ci şi a unui segment din arealul României noastre.  
 
Un omagiu a celor ce au fost, celor ce sunt şi celor ce vor veni, cum am mai spus, la sfinţirea care va avea loc în 25 mai 2019, a Casei de Cultură Sătească, se va Sărbători: Aniversarea a 6 ani de la naşterea revistei ,,Uscând o lacrimă”. Aniversarera a 4 ani de la Sfinţirea Monumentului ,,Iorgu Cosma” de la Ursoaia şi, Lansarea a celui de al 20 lea volum ,,Buzău şi casa din Ursoaia”, volum prefaţat de Preşedintele Naţional Al. Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Româno-Americană. Având ca lectori de carte pe Radu Roxelana şi George Vlaicu, lector corector Marcela Chiriţă. Elogiat de scriitorul şi epigramistul George Moisa, membru în Comitetul Director al Ligii Scriitorilor, de Titi Damian, membru al Uniunii Scriitorilor...  
 
Dumitru K. Negoiţă (LSR)  
 
Referinţă Bibliografică:
După 60 de ani / Dumitru K Negoiţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3031, Anul IX, 19 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Dumitru K Negoiţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dumitru K Negoiţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!