CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Istorie >  

Despre noi şi, filiala Buzău a Ligii Scriitorilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu câtă plăcere rostea şi încă mai rosteşte, un istoric, spunând că ,,Istoria este cea mai frumoasă poveste". Şi noi avem poveştile noastre literare, vorbind despre ele, aş începe cu întâlnirea din septembrie 2017, când, printre altele, noi cei prezenţi am stabilit ca fiecare, vreme de 2 luni să prezinte o activitate literară sub egida filialei noastre a Ligii Scriitorilor.  
 
A început doamna Gina Agapie şi în octombrie, aşa cum se precizează şi-n revista ,,Uscând o lacrimă", între Şcoala Căpitan Aviator ,,Mircea T. Bădulescu" şi filiala noastră s-a stabilit: Un parteneriat educaţional. Iar spre sfârşitul lunii am participat la întâlnirea cu elevi, profesori şi directorul şcolii. La această întâlnire, din cadrul filialei, s-au prezentat: Elena Căpăţână, Mihai Sălcuţan, Dana Biţeanu, semnatarul şi, bineînţeles, Gina Agapie şi-n calitate de membru al Ligii Scriitorilor. Aşadar, în octombrie, a avut loc această întâlnire şi naşterea numerelor cunoscute ale revistei ,,Uscând o lacrimă” din seria nouă, ce găzduieşte Liga Scriitorilor - Filiala Buzău. Interesaţi de acest număr au fost: Gheorghe Oncioiu, Ion Gătej (Aldeniu), Elena Căpăţînă şi, bineînţeles, în cadrul protocolului Gina Agapie, iar în cadrul schimburilor noastre între ,,Cartelul metaforelor" şi ,,Uscând o lacrimă", Marin Ifrim, dar şi prieteni ai filialei noastre.  
 
În luna noiembrie, la început, în cadrul Şcolii Gimnaziale amintite, sub egida filialei, am fost prezenţi, Mihai Sălcuţan, Elena Căpăţînă şi semnatarul, alături de colega noastră prof. Gina Agapie, la lansarea volumului ,,Pictură pentru eternitate". Carte minunată, despre care, sunt sigur, se va mai vorbi. O carte în interiorul căreia se află şi numele filialei noastre.Tot în noiembrie, dna Elena Căpăţînă a lucrat la confecţionarea acelor ecusoane. S-au confecţionat pentru toţi membrii filialei şi s-au dat celor prezenţi la sărbătoarea noastră din 09 decembrie 2017. În noiembrie s-a editat şi un număr din ,,Poarta amintirilor", care a cuprins şi ecusoanele cu numele fiecăruia dintre noi. La deplasarea semnatarului la Cluj Napoca, la Conferinţa Naţională a Ligii Scriitorilor, la una din mesele de protocol, am oferit tuturor reprezentanţilor prezenţi aici, câte un exemplar. M-am bucurat să-i văd pe mulţi dintre invitaţi, din toate colţurile ţării, citind numele membrilor filialei noastre.  
 
La sărbătoarea noastră din decembrie au contribuit:  
 
Gina Agapie cu elevi, la ,,Cântarea Imnului Ligii Scriitorilor din România"  
 
Elena Căpăţînă, a construit ecusoanele, a lucrat la afiş, a cumpărat cadouri pentru copii şi elevii prezenţi, a adus public, a avut ecou după.  
 
Semnatarul, a adus invitaţi de la Bucureşti , s-a ocupat să le fie bine. A contribuit la protocol, a adus public, a lansat volumul,, Ziceri”, prezentat de prozatoarea Roxelana Radu şi scriitorul-actor George Vlaicu şi doamna doctor actor Elena Silvia Săracu.  
 
Alături de cei nominalizaţi, au fost prezenţi colegii noştrii: Mihai Sălcuţan, Marin Ifrim, Ion Aldeniu, Cornel Diaconu, Nicoleta Ifrim, Gheorghe Oncioiu, Stelian Grigore . Alţi poeţi şi scriitori precum: Mihai Macovei, Gheorghe Onea, Eugen Ciobanu, Marilena Răghinaru, Sabin Bâldea…Au mai fost prezenţi bibliotecari, profesori, doctori, editori de cărţi, elevi, prieteni ai cărţii: Marcela Chiriţă, Marius Vlăsceanu, Ion Olteanu, Aura Izabela Zidăriţă, Irina Mirică, Constantin Bârsan şi mulţi alţii. Ecouri după, au apărut de la George Vlaicu, Elena Silvia Săracu, Roxelana Radu şi colega de la filiala Buzău Elena Căpăţână.  
 
În 15 ianuarie 2018, doamna Gina Agapie, a organizat cu clasa a VIII D, o sărbătoare de ziua marelui Eminescu, sub egida filialei noastre şi, o surpriză, în revista ,,Aripi buzoiene", unde redactor-şef este General de flotilă aeriană (R), Aurel Stan, se nominalizează şi filiala noastră. Tot în ianuarie, după cum ştiţi, a apărut un alt număr al ,,Poarta amintirilor" care, chiar dacă este o foaie de familie, promovează filiala Buzău şi Liga Scriitorilor. Continuând povestea sub egida Ligii se preconizează ca la ce-a de a V a ediţie,, Ursoaia 2018”, să se desfăşoare un… Concurs cu premii, distribuite în 10 mai 2018, la Monumentul eroului-monah Iorgu (Gherasim) Cosma. Tot la capitolul preocupări va fi şi volumul care cuprinde întreaga noastră activitate, un volum în lucru dar şi alte activităţi.  
 
Poftiţi dragi colegi în vagoane şi dezvoltaţi, făcându-le mai frumoase, poveştile noastre literare din septembrie şi până azi.  
 
Referinţă Bibliografică:
Despre noi şi, filiala Buzău a Ligii Scriitorilor / Dumitru K Negoiţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2590, Anul VIII, 02 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Dumitru K Negoiţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dumitru K Negoiţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!