CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

DESPRE UN VIITOR VOLUM CU PRIETENI ŞI NEPRIETENI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O mare parte din lucrările acestui volum au fost postate în revista „CONFLUENŢE LITERARE”, condusă cu mult profesionalism de fondatorii Octavian Lupu şi George Roca. Desigur, nu pot trece cu vederea nici chestionarul jurnalistului, scriitorului, editorului şi criticului literar Ion Machidon, interviul scriitoarei Mariana Vicky Vârtosu, cel coordonat de Gina Agapie…aşezate în volumele descrise-n interiorul acestui publicaţii dar şi textele prezentate-n revistele: „Uscând o lacrimă”, „Amurg Sentimental”, Foaia literară „Poarta amintirilor”. 
  
Unele lucrări conţin comentarii, prefeţe ale unor cărţi…O lucrare în interiorul căreia trăiesc numele unor prieteni dar şi a unor neprieteni. O lucrare care cuprinde şi amintiri de la Soroca- R. Moldova, Debrecen –Ungaria, de la Oradea, Iaşi, Bucureşti, Iernut (Tg. Mureş), Focşani, Buzău, volume comentate din Zona Alba-Iulia, Roşiorii de Vede…dar şi despre un ortodox american în Rusia. 
  
De precizat că o parte din articole au fost comentate: 
  
a. Un erou al zilelor noastre... 
  
Florin Grigoriu „Sunt până în prezent 65 de volume, biografi, documente, scrieri, fotografi, aproape 2000 persoane din toate domeniile, din toate părţile ţării, dar şi români din Ecuador, Franţa, Canada, SUA…şi elaborarea lor continuă...Un articol frumos dle Dumitru K Negoiţă şi un titlu adevărat. Bravo dle Constantin Toni Dârţu. 
  
Titina Nica Ţene “Aveţi dreptate, domnul Dârţu a făcut şi face mult pentru cultura română”. 
  
b. Lansare de carte la Centrul Cultural „Al. Marghiloman” Buzău 
  
Magda Ursache „Mă bucur pentru prea puţin comentatul Marin Ifrim” 
  
Mariana Vârtosu “Toată stima pentru scriitorul Marin Ifrim. A consumat şi a dedicate mult din timpul său pentru a comentat despre una sau alta din încercările literare ale unora sau altora. Personal îi datorez mulţumiri,şi cu siguranţă viaţaîi va oferi înzecit din ceea ce a oferit domnia sade-a lungul timpului. Mă bucur pentru Marin Ifrim. Felicitări!”. 
  
c. Setea de cer (Antologia LSR/Fil. Vrancea 
  
Mariana Vârtosu „Aş ruga cititorii să nu-mi eticheteze greşit comentariul. Şi de bun – simţ trebuie să comentez pentru că Dumitru K Negoiţă nu este numai un membru onorant al filialei, dar ori de câte ori a avut prilejul a promovat nu numai activitatea filialei, ci a promovat LSR ca o organizaţie competitivă cu USR, chiar dacă unora nu le convine comparaţia. Sigur, orice formă organizatorică are şi uscături. Nu-mi permit să fac trimitere la pădurile noastre tot mai amputate, dar…noi, membrii filialei Vrancea, vom face tot ce putem să promovăm CUVÂNTUL scris, iar gestul dlui Negoiţă înseamnă preocupare şi respect pentru cuvânt. Mulţumiri colegiale. 
  
d. Să suferi fără să pierzi nădejdea, ortodox American în Rusia 
  
Mihai Horga “Dacă avem voinţa să luăm aminte, aceste învăţături ne mângâie sufletul, ne redau speranţa că se poate face mult mai bine, cu mic efort” 
  
Mariana Vârtosu “Din cutia Pandorei doar speranţa nu s-a slobozit!!! Mulţumiri pentru îndemnul creştinesc”. 
  
Istorisirea unui buzoian despre Răscoala de la 1784 a iobagilor din Transilvania 
  
Horga Mihai : După cum spunea un frate al tatei, preot ...care a studiat genealogia familiei și numelui - Horga-,suntem urmașii lui Ion Oargă(zis Cloșca=om cu mulți copii) După înăbușirearăscoalei, neamurile sale s-au bejenit...o parte în Ardeal, iar o parte în Moldova spre Cotnari, Huși, Iași. Din Oargă sunt derivate-Horga, horghidan, etc. 
  
f. Răsfoiesc trecutul şi, caut flori prin mărăcini… 
  
Mariana Vartosu: Interesantă răsfoire, frumoase amintiri. Mi-au plăcut ,,însemnările,, gândurilor dv. 
  
Horga Mihai: O, tempora ...o morris .. 
  
g. Monumentul de la Ursoaia… 
  
Mariana Vartosu: Felicitări de mii de ori! 
  
h. Un mărunt colecţionar despre un mare umorist 
  
Horga Mihai: Nostalgii valoroase ...Felicitări 
  
Mariana Vartosu: Avem nevoie de astfel de nostalgii. Felicitări 
  
i. De ce …bucurii? 
  
Horga Mihai: Stimate Domnule Dumitru Negoiță, 
  
Aveți o inimă care-i cuprinde pe toți prietenii și colaboratorii Dv. 
  
Felicitări ! ...sănătate și succes în activitatea literară ! 
  
Nicolae Musat: Mii de felicitări domnule Dumitru K Negoiță ! Tot respectul ! Multă sănătate și putere de lucru ! 
  
Elena Marin Alexe: Mulţumiri pentru cuvunte alese cu măiestrie!Să aveţi parte de multe, multe bucurii. 
  
Mariana Vartosu: Tot binele din lume, şi o îmbrăţişare pe măsură. 
  
j. Pe harta Ligii Scriitorilor se află şi Buzăul 
  
  
Titina Nica Ţene: Succes dragi colegi. Al.Florin Țene 
  
Mariana Vartosu: Vă felicit cu mare drag, dragă dle preşedinte de filială, Dumitru K.Negoiţă. Vă doresc să aveţi parte de realizări, promovând astfel marea noastră familie, cea a LIGII SCRIITORILOR din ROMÂNIA! 
  
k. De două ori prim-ministru în vremea lui Cuza şi tot de atâtea ori în vremea lui Carol I 
  
Mihai Horga: Oameni mari am avut... 
  
Referinţă Bibliografică:
DESPRE UN VIITOR VOLUM CU PRIETENI ŞI NEPRIETENI / Dumitru K Negoiţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2242, Anul VII, 19 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Dumitru K Negoiţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dumitru K Negoiţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!