CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Setea de cer (Antologia LSR/Fil. Vrancea)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De-ar fi să-l parafrazez pe marele nostru povestitor Ion Creangă – nu ştiu alţii ce spun, ce cred şi ce gândesc despre antologia „Setea de cer”, dar eu, cred că după o experienţă de peste 6 ani, începând cu antologia „Amprente”, ed. „Transilvania Tecuci 2010; „Concert pentru şapte scriitori şi o antologie”, Editgraph Buzău 2012; „Dodekatheon”, ed.”Armonii Culturale” Adjud 2013; „Bonsortist”, ed.”Armonii Culturale” Adjud 2014; „Interviu imaginar”, ed. „Armonii Culturale” Adjud 2015, coordonatoarea Mariana Vicky Vârtosu – Preşedinta filialei Vrancea a LSR, împreună cu editorul Gheorghe A. Stroia, alăturându-li-se, de ce nu? Şi ceilalţi 16, au reuşit. Altfel spus, coordonatoarea noastră, editorul…merită o notă maximă chiar şi de la cei care consideră că Liga Scriitorilor Români pluteşte undeva, în urma acelora care se cred deja în Poiana Cerului. 
  
Sete ori sudoare. Sudoare ori sete de cer, coordonatoarea noastră ne-a chemat şi anul acesta, aşa cum a făcut-o de vreo 6 ani la rând. Ne-a chemat, a insistat, ne-a implorat, să fim alături. Domnia sa a fost mereu delicată, tolerantă chiar şi atunci când, unii dintre noi, au mai sărit gardul peste unele antologii (anuare). 
  
Vorbeam de sudoare, de muncă plină de sudoarea minţii. Un fel de sânge la maşina de scris. Chiar şi aşa, coordonatoarea noastră cu multă delicateţe, ne-a citit, ne-a comentat, ne-a îndrumat. În drum înspre acest făgaş stă mărturie articolul de început ” (R)-EVOLUŢIE SPIRITUALĂ” care, aşa cum ne spune coordonatoarea: - Ţine loc de prefaţă ori de argument. 
  
O notă mare poate primi şi autorul celor două seturi de – Deceuri, George Nicolae Stroia. Ultima parte: “Ce mai aştepţi acum? Să faci un legământ? Hai, potoleşte-ţi Setea de cer chiar pe pământ!…”. 
  
Iată şi protagoniştii acestei antologii, nominalizaţi într-o ordine care vizează numărul de colaborări la antologiile (anuarele) filialei Vrancea a LSR. Cu precizarea că la numărul egal de colaborări, se va ţine cont de ordinea alfabetică. În paranteză vor fi evidenţiate numărul de colaborări la cele şase anuare (antologii). 
  
1. Mariana Vicky Vârtosu (6) 
  
2. Constanţa Cornilă (6) 
  
3. Dumitru K. Negoiţă (5) 
  
4. Diana Flavia Sava (5) 
  
5. Fănică Ene Voinea (5) 
  
6. Mariana Raluca Baciu (4) 
  
7. Ion Croitoru (4) 
  
8. Elena Stroe – Otavă (4) 
  
9. Gheorghe A. Stroia (4) 
  
10. Gheorghe Sucoverschi (4) 
  
11. Virginia Bogdan (3) 
  
12. 12. Laura Scussmann (2) 
  
Adăugându-se un număr de şase norocoşi care participă pentru prima oară la o antologie foarte reuşită. 
  
13. Maria Giurgiu (1) 
  
14. Teodora Lazăr (1) 
  
15. Daniel Luca (1) 
  
16. George Militaru (1) 
  
17. Dan Movileanu (1) 
  
18. Olimpia Sava (1). 
  
După cum se ştie, ne aflăm într-o perioadă a antologiilor şi, nu mi-am propus decât marginali asupra acestui volum . Privitor la interiorul său, invit literaţii, iubitorii de literatură bună, să constate domniile lor că acest volum “Setea de cer” este de-a dreptul reuşit. 
  
Volum bine aşezat, convins că mulţi dintre literaţi se vor apleca precum iubitorii de istorie asupra maşinilor de epocă. Dar, şi cei care conduc astăzi Liga Scriitorilor Români. Astăzi când se aniversează 10 ani de la înfiinţare, sunt convins că, cel puţin unii dintre membrii filialei Vrancea cu participări mai numeroase la generarea unor astfel de istorii, vor fi invitaţi în, a mai aşeza o pagină de istorie literară. Fie la Bucureşti ori la Cluj. Doamne ajută! 
  
Referinţă Bibliografică:
Setea de cer (Antologia LSR/Fil. Vrancea) / Dumitru K Negoiţă : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2062, Anul VI, 23 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dumitru K Negoiţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dumitru K Negoiţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!