CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

Ursoaia ... Valea Buzăului în sărbătoare ... 9 iunie 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Misiunea celor care, astăzi, se jertfesc întru'cuvânt, nu este uşoară. Dacă doar criticăm, este adevărat merituos, fără a şi lăsa ceva urmaşilor, se prea poate ca urmaşii să ne acuze că nu am făcut altceva decât doar să ne lamentăm. 
  
Aşadar, precum alţii, am trecut la treabă. 
  
Am pledat...am căutat...m-am lamentat...am cercetat...am strigat după ajutoare...am înfiinţat o revistă, intitulată "USCÂND O LACRIMĂ"...am...am... până când cineva m-a auzit şi, iată că am ajuns să sărbătorim un an. 
  
Sărbătorim un an de la înălţarea Monumentului de la Ursoaia. Sărbătorim aducerea acasă, pe un monument, a luminii de la Mănăstirea Cernica, a eroului-monah Iorgu (Gherasim) Cosma. Sărbătorim 3 ani de la înfiinţarea revistei "Uscând o lacrimă". Iar ca mărturie, în 9 iunie 2009, vor sta, pe lângă cele trei volume, multe alte lucrări. Poate, dacă spaţiul ne va permite, ne va sta drept mărturie, chiar o Expoziţie. 
  
Primăria comunei Vipereşti 
  
Şcoala de 8 ani Ursoaia 
  
Revista "Uscând o lacrimă" 
  
Vă invită la dubla aniversare: 
  
A. Aniversarea unui an de la Înălţarea Monumentului de la Ursoaia, comuna Vipereşti, judeţul Buzău. 
  
B. Aniversarea a 3 ani de la naşterea revistei "Uscând o lacrimă". 
  
Cu acest prilej va avea loc şi a 3 a Lansare de carte, din toate timpurile pe aceste meleaguri. Este vorba de lansarea volumelor: 
  
a. "Bucurii autocreate", Ed. Amurg Sentimental, Bucureşti 2014 
  
b. Antologia "Bucurii", Ed. Teocora, Buzău 2015 
  
c. "Nu ucideţi bucuriile", Ed. Amurg Sentimental, Bucureşti 2016 
  
Evenimentul va avea loc la Şcoala de 8 ani Ursoaia, la 9 iunie 2016, orele 13:00. 
  
Aşteptăm prezenţa unor scriitori, profesori, publicişti, preoţi, membrii ai unor asociaţii care au contribuit la înălţarea acestui simbol, colaboratori ai revistei"Uscînd o lacrimă", elevi...Precum şi iubitori de valori româneşti ori persoane care au apreciat şi apreciază preocupările în folosul comunităţilor fără să le fi descoperit cineva această preocupare. 
  
Şi-a anunţat prezenţa şi, Directorul Editurii, revistei şi Cenaclului "Amurg Sentimental" din Bucureşti. Membru titular al USR, membru al UZR...Ion Machidon... 
  
MORA(VURI)LE 
  
Pentru păstrarea simbolurilor 
  
înălţate spre lumină 
  
ca florile rare 
  
dăm inimii brânci? 
  
În brazdele cugetului 
  
nu doresc să-mi fie silă 
  
de neliniştea zilei 
  
ori de grelele necazuri 
  
doar de ipocriţii care 
  
folosindu-se de voturi 
  
ocolesc eroii ce-au luptat 
  
pentru Neam...Lege...Ţară! 
  
Referinţă Bibliografică:
Ursoaia ... Valea Buzăului în sărbătoare ... 9 iunie 2016 / Dumitru K Negoiţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1969, Anul VI, 22 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dumitru K Negoiţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dumitru K Negoiţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!