CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Doru Dinu Glăvan         Ediţia nr. 2411 din 07 august 2017        Toate Articolele Autorului

Doru Dinu GLĂVAN - CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE A UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urma disensiunilor grave apărute în structura de conducere a U.Z.P.R a fost emisă  
 
D I S P O Z I Ţ I A  
Nr. 8 / 29 iulie 2017  
Preşedintele UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA  
 
Constatând deteriorarea gravă a relaţiilor şi climatului de lucru în şi dintre structurile de conducere ale U.Z.P.R., manifestată printr-o atmosferă de teroare şi dictat în şedinţele Consiliului Director din 19 iunie şi 18 iulie a.c., precum şi actele adiacente emanate de unii membri ai Consiliului care au exacerbat situaţia,  
Având în vedere haosul funcţional creat şi imposibilitatea continuării normale a activităţii,  
Observând că această situaţie, la care se adaugă atacurile la imaginea, prestigiul şi credibilitatea organizaţiei noastre profesionale, care îi vulnerabilizează reprezentativitatea, creează riscuri directe pentru exercitarea drepturilor dobândite,  
Luând act şi de anumite insinuări sau acuze nefondate, dar care nu pot fi judecate obiectiv şi competent decât de Adunarea Generală a Uniunii, singura în măsură să acorde şi să retragă responsabilităţi de conducere şi reprezentare,  
Analizând aceste evoluţii şi blocajul funcţional la care au condus din perspectiva Statutului U.Z.P.R. şi constatând că actul de organizare şi funcţionare a Uniunii are numeroase lacune, greşeli, impreciziuni, care afectează funcţionarea normală a U.Z.P.R.,  
În conformitate cu dispoziţiile art.6 alin.(1), art.20 lit.a şi art.21 alin.(2) lit.g din Ordonanţa Guvernului nr.26/2000, art.187-251 din Codul civil, precum şi ale art.24 şi ale art.33 pct.2 lit.a şi lit.h din Statutul U.Z.P.R.,  
 
CONVOC  
 
Adunarea Generală Extraordinară a UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA în ziua de 8 septembrie 2017, ora 11,00 la Bucureşti, în Sala Amfiteatru 1 de la Academia de Stiinţe Economice ( A.S.E.), din clădirea Ion N. Angelescu, str. Căderea Bastiliei nr. 2-10, cu următoarea  
 
Ordine de zi:  
 
1. Raport de activitate pe perioada 1 aprilie - 7 septembrie 2017;  
2. Referat asupra erorilor, lacunelor şi altor imperfecţiuni ale Statutului U.Z.P.R., care îngreunează aplicabilitatea acestui act normativ de bază, afectând funcţionalitatea şi reprezentativitatea Uniunii, capacitatea acesteia de a apăra drepturile profesionale şi sociale ale ziariştilor;  
3. Propuneri de îmbunătăţire a Statutului şi altor acte normative interne;  
4. Expunerea punctelor de vedere care marchează disensiunile dintre reprezentanţii aleşi, cauzând blocajul funcţional al structurilor U.Z.P.R;  
5. Dezbaterea punctelor 1-4;  
6. Diverse.  
 
Conform prevederilor art.25 din Statutul U.Z.P.R., Secretariatul General al U.Z.P.R. va aduce la îndeplinire prezenta Dispoziţie, sub coordonarea emitentului.  
Compunerea Adunării Generale a U.Z.P.R. va fi cea prevăzută de art.23 din Statut.  
Preşedinţii filialelor U.Z.P.R., respectiv înlocuitorii acestora vor asigura cunoaşterea prezentei Dispoziţii de către membrii Uniunii şi alegerea delegaţilor la Adunarea Generală Extraordinară conform cotei de reprezentare stabilite prin art.23 din Statut - un delegat la 20 de membri.  
Aplicarea ideilor sau măsurilor impuse nestatutar în perioada precedentă, inclusiv la şedinţele de Consiliu Director din 19 iunie şi 18 iulie a.c. este suspendată până la analizarea problemelor şi luarea măsurilor cuvenite de către forul suprem de conducere a organizaţiei - Adunarea Generală.  
 
Întreaga activitate a aparatului tehnic al Uniunii şi conţinutul site-ului acesteia vor fi concentrate pe buna organizare şi desfăşurare a Adunării Generale Extraordinare.  
Îi invit pe toţi membrii Uniunii să se abţină în perioada de pregătire a Adunării Generale de la exprimări şi atitudini care ar putea agrava situaţia, mări discreditarea imaginii U.Z.P.R. şi aşa grav afectată, crea presiuni şi precedente faţă de Adunarea Generală Extraordinară.  
Este de aşteptat ca filialele U.Z.P.R. şi delegaţii desemnaţi pentru A.G.E. să stăruie în a cunoaşte opiniile şi poziţiile tuturor membrilor U.Z.P.R., astfel încât data de 8 septembrie 2017 să marcheze nu numai reintrarea în normalitate, dar şi începutul unui reviriment notabil al activităţii UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA.  
 
Preşedinte U.Z.P.R.  
Doru Dinu GLĂVAN  
Bucureşti, 29iulie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Doru Dinu GLĂVAN - CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE A UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA / Doru Dinu Glăvan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2411, Anul VII, 07 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Doru Dinu Glăvan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doru Dinu Glăvan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!