CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 2357 din 14 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (111) - REPLICI LA REPLICI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Urmărind o emisiune sportivă la televizor, Menaşe a exclamat la un moment dat: „Formidabil ce serviciu puternic are acest Federer!” Soţia sa, care spăla vasele în bucătărie, l-a pus la punct imediat prin uşa întredeschisă: „Numai că-i invidiezi pe alţii. Ochi mari... Cu ce e mai puţin puternic serviciul tău? Că mai primeşti şi bonusuri... Invidiosule...”  
 
***  
Am revăzut după mulţi ani o doamnă distinsă. Pentru că îi respect anii şi poziţia socială, am întrebat-o politicos, cum se simte.  
- Nu bine, mi-a răspuns. Am nişte valuri de căldură, sunt nervoasă şi transpir.  
- Probabil legat de climacterium, am riscat o explicaţie.  
- Parcă poţi să ştii? a aprobat ea. Cu încălzirea globală, avem în toată lumea un climacterium insuportabil.  
 
***  
- Am frunzărit cartea de telefon şi am dat de nişte nume cam ciudate, îi spun domnului Ghezuntertoit. Închipuieşte-ţi că pe unul îl cheamă Zigzag, pe altul Ţaţaşvili şi pe altul Pompă.  
- Şi ce-i cu asta!? îmi răspunde logic Ghezuntertoit. Nu toate numele spun adevărul. Pe vărul meu îl cheamă Albu şi el e toată ziua tuciuriu ...  
 
***  
Moşe Şpitz care e funcţionar la un ghişeu public, îmi relatează că odată, în timp ce rezolva o cerere, răspundea la telefon şi muşca flămând dintr-un sendvici, un cetăţean insista cu o întrebare. Terminând de vorbit la telefon, Moşe i-a spus amical cetăţeanului:  
- Făceam trei lucruri deodată şi vroiai să-ţi răspund pe loc? Păi, ce sunt eu, Napoleon?  
- Vai de mine, nu am vrut să te supăr. Crezi că eu sunt din ăia care folosesc cuvinte jignitoare? La urma urmei e doar o chestie de cultură...  
 
***  
- Iar s-au scumpit biletele la filarmonică, ai auzit? Până şi la concertele de cameră!  
- Şi ce vă pasă, doamna Brodiciche? Parcă mult mergeţi la filarmonică...  
- Nu merg pentru că nu e genul meu, dar te întreb pe matale, unde o să ajungem cu scumpirile ? Dacă până şi astea de cameră se scumpesc, ce-o să fie când când o să le conexeze la costul apartamentelor?  
 
***  
- Am citit undeva, spune Menaşe, că gradul de civilizaţie al unui popor se poate aprecia, printre altele, după cantitatea de săpun consumată. Noi probabil ne situăm, conform statisticilor, pe unul din primele locuri din lume.  
- Dacă-i aşa, spune vecinul Biton, este o chestiune de patriotism să ne păstrăm poziţia fruntaşă. Personal, mă duc chiar astăzi să cumpăr un săpun, cu toate că mai am unul!  
----------------------  
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
28 aprilie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (111) - REPLICI LA REPLICI / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2357, Anul VII, 14 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!