CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 2329 din 17 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (109) - CUM DEVII MILIONAR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Îţi mai aminteşti de Schwartzersof?  
- Unul sportiv, înalt, atletic, care mergea cu plete?  
- Exact, ăla care mergea cu plete de parcă era Tarzan. Zicea că până nu strânge milionul nu se tunde, exact aşa ca Fidel Castro.  
- Fidel se referea la barbă...  
- Ce contează? Cu barbă, cu plete, dar zicea că nu se bărbiereşte până la victoria finală. Iar Schwartzersof spunea că nu se tunde, acelaş lucru, decât cu aveau obiective diferite...  
- Ei, şi ce e cu el? Cu Schwartzersof? Că de Fidel ştiu că a dat în primire..  
- Ce să fie.., e un tip cu ambiţie. Ştii ce a hotărât el în urmă cu şase luni?  
- Ai mai spus-o: că nu se tunde!  
- Nu, asta a hotărât în urmă cu un an. In urmă cu şase luni, când a auzit la cât s-a urcat preţul cărnii, a decis că nu mai mănâncă deloc carne.  
- Deloc?  
- Chiar de loc! Nu de zgârcenie. De ambiţie, de protest, de indignare. A trecut la un regim lacto-vegetarian bazat pe brânză, lapte, papanaşi, unt şi  
legume, fructe, salate, chiftele...  
- Chiftele sunt din carne.  
- Nu, că el mănâncă la un restaurant... Câtă carne pun ăia în chiftele...  
- Mă rog... Şi nu a slăbit?  
- Cum să nu? Dacă vroiai să-l descrii, spuneai: unul înalt, sportiv cu plete.  
- Şi?  
- Şi în urmă cu trei luni ştii ce a hotărât? Când a auzit la cât se ridică preţul fructelor şi legumelor, a hotărât că nu mai pune gura pe nici un fruct, pe nici o legumă.  
- Serios, domnule?  
- Foarte serios. Ăsta când spune o vorbă, nu se încurcă. Dar nu de zgârcenie. De ambiţie, de indignare, în semn de protest... Şi poate crezi că nu s-a ţinut de cuvânt? S-a ţinut. Că începuse chiar după un timp să se cocârjească de slab ce era. Dacă vroiai sa-l descrii spuneai aşa: unul cu plete...  
- Şi?  
- Şi acuma, nu de mult, când s-au scumpit şi lactatele, ştii ce a făcut Schwartzersof? A hotărât că nu mai pune mâna pe un produs din astea. Nu brâză, nu lapte, nu smântână, nu nimic. Ambiţie, protest, indignare.  
- Şi? Mai trăieşte?  
- Ca să vezi că trăieşte, cu apă şi pâine...Îşi mai permite din când în când puţină sare şi o dată pe săptămînă o lingură de zahăr...  
- Şi pletele?  
- Exact, vezi că eşti băiat deştept? În două luni a început să chelească, dar aşa, serios, nu în glumă...  
- Şi cum naiba îi mai spune lumea acum, dacă nu mai e nici gras, nici înalt, nici cu plete?  
- Păi cum ai vrea să-i spună? Simplu: Schwartzersof!  
----------------------  
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
14 aprilie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (109) - CUM DEVII MILIONAR / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2329, Anul VII, 17 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!