CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 2202 din 10 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - MAESTRUL ELRON – DOUĂ CĂRŢI DE ARTĂ LA MADRID ŞI LA MOSCOVA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La trecerea a zece ani de când ne-a părăsit pictorul Baruch Elron, la cele două capete ale continentului european au văzut lumina tiparului cărţi omagiale închinate operei, vieţii şi memoriei lui. Publicată în capitala Spaniei, la Madrid, una din cărţile album se întitulează "Maestro Elron" şi in afară de reproducerile de bună calitate ale unor tablouri, însumeză sub coordonarea lui Hector Martinez Sanz, opiniile competente ale unor doctori în filosofie, istorici ai artelor şi artişti vizuali spanioli. Nume cunoscute ca Pedro Ortego Ventureira, Ivan Miedho, Rocio Garcia Beas si Carla BlackStar scriu cu admiraţie despre acel pe care îl numesc maestro. Textele lor reunite în acest volum oferă o largă perspectivă a operei artistului româno-israelian Baruch Elron.  
 
Criticii de artă spanioli remarcă stilul pictorului, încadrat ca realism magic, pe care îl consideră ca fiind precis dar cu elemente improbabile, predominant realiste. Ei consideră întreaga operă a lui Elron ca fiind fascinantă şi unică, remarcând uneori cu surprindere admirativă simbolistica sa.  
 
Un album deosebit de elegant, este publicat în limba rusă sub egida Uniunii Artiştilor plastici din Federaţia Rusă, centrul pentru cercetare în arta contemporană din Moscova sub titlul „Baruch Elron - pictor şi filosof". Redactorul acestei frumoase ediţii este Alek Epştein care semnează şi textul împreună cu Andrea Kojevnikova. Plecând de la ideia că artiştii sunt consideraţi şi după epoca istorică în care au creat, ei urmăresc cu meticulozitate etapele creative ale pictorului, reflectarea unor evenimente majore în opera sa şi fac o analiză serioasă ale izvoarelor de inspiraţie. Elron, în opinia generală, crează un idiom propriu, transpunând în imagini paralelismul cu realitatea. El are în artă o viziune unică, în care istoria se reconstruieşte, se imaginează, se interpretează, uneori fiind idealizată.  
 
Apariţia acestor două volume, cu numeroase reproduceri, în limbile rusă şi spaniolă, limbi de mare circulaţie internaţională, vor facilita cunoaşterea operei unui mare pictor şi vizionar în cercurile celor mai largi ale iubitorilor de frumos.  
--------------------------  
Dr. Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
10 ianuarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - MAESTRUL ELRON – DOUĂ CĂRŢI DE ARTĂ LA MADRID ŞI LA MOSCOVA / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2202, Anul VII, 10 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!