CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 1905 din 19 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (69) - TOŢI BĂRBAŢII SUNT LA FEL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu vreo două zile înainte de a împlini 47 de ani, doamna Şulamit care preda ştiinţele naturale la o şcoală din cartier, hotărî să-şi modifice puţin aspectul exterior. Maurice, un frizer galant şi talentat, îi scurtă părul şi-i propuse o culoare la modă, roşu acajou... Rezultatul era interesant. Până şi colegele cele mai rezervate, adică profesoarele de matematică şi de gramatică, afirmară cu gura ţuguiată că arată mai tânără cu zece ani... În rest, o fustă modernă, dar decentă, şi un tricou imprimat cu o floarea-soarelui contribuiră la aspectul vioi şi elegant.  
 
Numai că a doua zi, femeii i seîntâmplă ceva foarte ciudat. Când coborî din autobuz, cam la o sută de metri de blocul ei, şoferul o întrebă cu un aer cam intim:  
- Vrei să vezi ceva frumos astă seară? Venus...  
 
Şulamit îl cunoştea pe şofer de multă vreme, întotdeauna o tratase cu respect şi chiar o întreba din când în când ce mai face, formula standart la care nu aştepţi un răspuns neapărat. Dar „să înceapă cu ea", să încerce să o agaţe ca pe una din alea, nu şi-ar fi închipuit niciodată. Aşa că îl trată cu o privire rece şi păşi demn spre casă.  
 
Cam pe la mijlocul distanţei, o salută respectuos un alt bărbat, Grigori, vecin de bloc. Acesta avea toate motivele să-i fie îndatorat. Când se mutase, îi făcuse cadou un set de cratiţe aproape nou nouţe. În plus, băiatul lui Grigori îi era elev şi nu învăţa prea grozav, destule motive ca individul s-o respecte. Omul o salută frumos şi de data asta numai că, fapt uluitor şi incredibil, adăugă cu înţeles, probabil parşiv:  
- Diseară, dacă ai timp şi vrei să vezi ceva deosebit...  
 
Uite al naibii, se sufocă de indignare profesoara, întorcându-i spatele ca o regină supărată pe supuşii ei. O fustă puţintel mai scurtă şi o coafură sexi transformă orice bărbat într-un porc!  
Nu mai aşteptă să vină liftul şi urcă în goană trei etaje. Nu-şi văzuse soţul de dimineaţă devreme, ardea de nerăbdar să-i relateze, sfâşiată de indignare, felul în care o trataseră cei doi bărbaţi care-i făcuseră propuneri cu subînţeles...  
- Ah să nu uit, dragă, o luă în primie soţul de cum intră. Diseară trebuie să-ţi arăt ceva deosebit.  
- Şi tu, Brutus?! ar fi vrut să strige Şulamit, dar ea nu preda istoria antică ci ştiinţele naturii, aşa că se mulţumi să rămână practic cu gura căscată.  
- Ce naiba v-a apucat pe toţi? bolborosi epuizată, cu sentimentul că ceva neştiut începe să se năruie.  
- Ah, n-ai aflat? Scrie în toate ziarele, s-a spus la radio, lumea vorbeşte numai despre asta. Diseară luna va fi în conjuncţie astronomică cu planeta Venus. E un fenomen rar, se întâmplă o dată la 47 de ani... Se spune că se vede o imagine superbă, luna mare şi plină, cu un cercel de aur la ureche... Trebuie să ne uităm neapărat!  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
17 martie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (69) - TOŢI BĂRBAŢII SUNT LA FEL / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1905, Anul VI, 19 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!