CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 1855 din 29 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (62) – PROBA CU TESTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am citit în ziar că la întreprinderea „Extra" se scoate la concurs un post şi că, în esenţă, concursul constă în câteva probe test. Aşa că m-am prezentat. M-au primit destul de amabil şi, după completarea câtorva date personale, m-au servit cu un formular pe care era notat Test 1. Un domn bine îmbrăcat şi cu o figură energică mi-a dictat:  
- Doi ori doi cât fac?  
- Patru, am spus eu înmânându-i formularul.  
- Nu trebuie să vă grăbiţi, mi-a vorbit domnul bine îmbrăcat. Aveţi la dispoziţie tre ore şi dacă e necesar, vi se poate prelungi timpul de gândire cu o jumătate de oră...  
- Dar eu am terminat, am insistat. Doi ori doi fac patru.  
- Se pare că faceţi clasica confuzie cu doi şi cu doi. Vă rog să luaţi loc şi să meditaţi în linişte. Nimeni nu vă grăbeşte.  
 
Am meditat în linişte circa douăzeci de minute, după care am spus că vreau să merg acasă.  
- În regulă, a spus examinatorul. Mâine la aceeaşi oră, poftiţi pentru testul numărul doi.  
M-am prezentat cu maximum de punctualitate.  
- Notaţi, vă rog, mi-a spus domnul respectiv. Patru ori doi cât fac?  
- Opt! am răspuns eu fără să mă gândesc.  
 
De data aceasta, individul nu mi-a dat nici o atenţie. Mi-a indicat cu o scurtă mişcare a capului să iau loc şi s-a cufundat în lectură. Am considerat că e bine să-i dau de înţeles că meditez şi după aproximativ jumătate de oră i-am predat formularul.  
- Mai există vreun test? m-am interesat.  
- Proba eliminatorie! mi-a comunicat cu severitate.  
Am sosit la timp. De data aceasta, mă aştepta o comisie: domnul din zilele precedente, încă un bărbat, fumător de pipă şi o doamnă cu aparenţă de magistrat. Domnul cel energic, vechea mea cunoştinţă, a dictat:  
- Patru ori patru cât fac?  
- Învăţasem că nu e bine să mă mir de nimic, aşa că am notat textul şi m-am făcut că meditez. După aproximativ o oră, le+am pus pe masă rezultatul: şasesprezece!  
 
Comisia şi-a aplecat capetele în direcţia foii cu rezultatul, după care fumătorul de pipă mi-a sugerat:  
- Mai gândiţi-vă un pic.  
M-am mai gândit un pic şi am răspuns frumos că patru ori patru fac şasesprezece.  
- Comisia vă permite să vă folosiţi de instrumente auxiliare, mi-a zâmbit încurajator doamna magistrat.  
- Mulţumesc frumos, dar fac cum am spus.  
- Sigur?  
- Sigur!  
 
M-au poftit să aştept afară cât timp comisia va delibera. După părerea mea răspunsesem corect la teste şi, având în vedere că eram singurul concurent, şansele mele de a fi admis erau bune.  
- Domnule, mi-a vorbit şeful comisiei. Testele te caracterizează drept un tip încăpăţânat, încrezut şi lipsit de maleabilitate, grăbit în a lua decizii şi refractar la dispoziţiile superiorilor. În plus, se pare că eşti licenţiat. Ai terminat o facultate?  
Am recunoscut că da. În acest caz, mi-au spus dumnealor cu regret, dar nu corespund funcţiei respective. Atâta pagubă. Eu parcă vroiam să mă încadrez la ei? Pur şi simplu eram curios în ce constă un test pentru postul de casier principal.  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
28 ianuarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (62) – PROBA CU TESTE / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1855, Anul VI, 29 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!