CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: Dorel Schor         Ediţia nr. 1768 din 03 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SALONUL DE IARNĂ LA STRASBOURG
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Galeria de artă din incinta pavilionului „Josephine” din Strasbourg, Franţa, a fost anul acesta gazda Salonului de Iarnă a operelor reprezentative, expuse în cadrul Expoziţiei internaţionale de artă contemporană. Rod al muncii şi talentului creatorilor aparţinând mai multor culturi, operele care sunt atât de diferite ca mentalitate şi concepţie, reflectă în ultimă instanţă bogăţia de valori a artei contemporane, prezentate în interacţie reciprocă.  
 
Au participat cu lucrările lor, reprezentând modalităţile de exprimare ale artelor vizuale, pictori, fotografi, graficieni, sculptori, ceramişti din douăzeci de ţări. Din America şi din Australia, din Elveţia, Germania şi Franţa, Anglia, Turcia şi Slovenia, Bulgaria, Canada, Lituania, Suedia, Ucraina, Danamarca, Spania, Italia, Belgia, Olanda, Finlanda... Şi, bineînţeles din Israel.  
 
Tablourile suprarealiste ale lui Baruch Elron, unicul reprezentant al Israelului, sunt picturi emblematice cu încărcătură simbolică, bogate în idei, umor şi imagini surprinzătoare. Ele au fost, ca întotdeauna, apreciate de marele public armonia dintre contraste şi pentru puritatea expresiei artistice. S-a confirmat încă o dată că moştenirea spirituală, sensibiltatea şi conţinutul filozofic al tablourilor semnate de Baruch Elron justifică pe deplin aprecierea iubitorilor de frumos şi recunoaşterea sa internaţională.  
 
De remarcat că la reuşita acestei manifestări internaţionale, a avut o contribuţie importantă cunoscuta pictoriţa Zina Bercovici, curatoarea expoziţiei, cea care a reuşit să asigure participarea atâtor creatori de talent, răspândiţi pe patru continente.  
 
Limbajul artistic universal al participanţilor la această importantă expoziţie cu însemne şi valori locale, a dovedit o dată în plus că arta vizuală, cu forţa ei imaginativă, atinge toate aspectele existenţei în prezenţa unui mesaj clar şi explicit.  
 
Dr. Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
octombrie 2105  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SALONUL DE IARNĂ LA STRASBOURG / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1768, Anul V, 03 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!