CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Pe perna... plină de gânduri
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trec zilele...
Monotone sau zbuciumate, ele se scurg una după alta iar noi, privim neputincioși în urma lor, fără să reușim să le oprim vreodată...
Niciun suspin, nicio lacrimă nu reușesc să oprească mersul... Timpului.  
  
Anii trec...
Prea repede, prea amețitor, prea sufocant acest carusel al Vieții.
Odată cu scurgerea timpului simt cum liniștea pune stăpânire pe tot ceea ce... odată, fusese gălăgios, nerăbdător, agitat...
Nostalgia gândului se unește, cu fiecare clipă căzută de pe cadranul Timpului, din ce în ce mai mult cu această liniște...
Gândurile îngrijorate iau locul faptelor de odinioară pline de energie tinerească. Cu aceste gânduri triste, mă trezesc în fiecare dimineață și tot cu ele mă chinui să adorm atunci când stelele sclipesc de... noapte bună.  
  
O melancolie adâncă îmi acoperă sufletul precum o umbră nedefinită, mi-l rănește și îmi îmbolnăvește gândul care se zbate în neputința evadării...
O singură dorință are sărmanul: să nu cunoască niciodată Singurătatea...
Să fie mereu alături de gândul tău.
Frica de a rămâne singur s-a strecurat în adâncul gândului încât cu greu pot să-l liniștesc...  
  
O mângâiere, o șoaptă, o respirație liniștită, alături de perna-mi plină de gânduri...
Nimic nu este mai liniștitor și mai ocrotitor decât să știi și să simți că nu ești singur; să știi că lângă tine, pe perna alăturată se odihnește ființa iubită, ființa dragă ce-mi întâmpină diminețile cu parfum de trandafir și mirosul de nedescris al cafelei fierbinți ce se împrăștie în cel mai îndepărtat colțișor al gândului trezit din melancolie...  
  
Nu averi ce îmbolnăvesc bunul simț, nu bogății materiale, nu ele mă fac să fiu liberă, fericită și lipsită de melancolie, ci doar o mângâiere, o vorbă bună, un gând geamăn gândului meu, al ființei ce-mi stă alături, de ani de zile, la bine și la rău, care îmi ascultă temerile, îndoielile și îmi alungă cu un zîmbet și o mîngîiere toată îndoiala și neliniștea sufletească.
Fără respirația monotonă pe care o aud în fiecare noapte lângă mine, fără tine, dragul meu, nu aș mai fi eu.
Culorile și-ar pierde fascinația ce o răspândesc în irisul mereu flămând de ele, stelele, sclipirea din albastrul ochilor, iar noaptea și-ar pierde odihna ce o așează de fiecare dată peste sufletele obosite.
Fără timbrul vocii tale, ce-mi luminează diminețile, chiar și atunci cînd cerul este supărat, și-mi dăruiește liniștea sufletească în serile târzii, fără de el, dragul meu, nu aș mai fi eu...  
  
La începutul existenței noastre pe acest pământ eram nerăbdători și naivi... Voiam ca timpul să treacă repede pentru a deveni majori...
Dorința de a face doar ceea ce vrem, ceea ce, până atunci, poate de multe ori, ne era interzis de către părinți... In sfârșit majori!  
  
Da, a fost frumos, însă, pe atunci nu știam care sunt prioritățile acestei vieți minunate dar scurtă. Nici nu dădeam importanță timpului de parcă nici nu ar fi existat... Nu aveam răgaz să gândim că viața ar fi scurtă. Nu gândeam atât de profund ci eram preocupați să descoperim ce se ascunde sub acel cuvânt "interzis" rostit sub o formă sau alta de către părinții ocrotitori.  
  
Odată cu trecerea anilor am descoperit ce înseamnă să iubești și să fii iubit. Primii fiori, primul sărut și primele sentimente de dragoste ce puneau stăpânire pe noi atunci când ne întâlneam din nou...
Prima dragoste, primele suspine și dorinți destăinute doar pernei pe care o strângeam la piept...  
  
Anii au trecut mult prea repede. Abia aflasem cum se numește acel ceva ce nu mă lăsa să dorm, să mănânc și mă făcea să visez cu ochii deschiși: Dragostea!
Cu dânsa în gând și în suflet au apărut Vlăstarele vieții noastre.
Ce bucurie, ce exaltare, câtă fericire pusese stăpânire pe ființele noastre!
Nimic pe lume nu putea egala acel sentiment, acea "realizare" fantastică ce ne-a ridicat în slava cerului: devenisem părinți.
Zile și nopți nedormite, slăbită de nesomn și de urmările nașterii însă mereu fericită.
Nimeni și nimic nu mă putea doborî! Oricât ar fi fost de greu, eram mereu cu zâmbetul pe buze și "existam numai pentru a-mi ocroti puii"...  
  
Acum, când amintirea se alină cu aceste "tablouri" de neuitat îmi dau seama ce scurt este popasul nostru pe acest pământ minunat!
Ce puțin Timp ne este dat să ne bucurăm de rodul muncii noastre, de realizări și împliniri.
Copiii sunt acum fiecare la casele lor, au propriile aspirații, planuri, proiecte...
Ne bucurăm de fiecare dată atunci când aflăm despre reușitele lor și ne întristăm atunci când aflăm despre un eșec sau altul...
Copiii îmi sunt poemele inimii. Le port mereu cu mine atâta timp cât voi avea voie să călătoresc pe acest pământ minunat.  
  
Viața este plină de miracol și poezie însă și de durere și dezamăgire... O balanță între toate acestea nu există însă trebuie să facem tot posibilul să ne păstrăm echilibrul, oricât ne-am lovi de greutăți, de probleme, de necazuri.
Trebuie să facem în așa fel ca "urma pașilor noștri" pe acest pământ să nu se șteargă de-a lungul anilor, să rămână vie în amintirea celor ce vor învăța să "ne citească urmele"...  
  
Îți aud răsuflarea; prin întuneric întind mîna încet peste pernă. Vîrful degetelor te ating.
Ești aici! Te simt lîngă mine! Nu sunt singură...
Dormi adânc, liniștit, cu capul pe perna înflorată.
Incet, să nu te trezesc, îmi așez cu atenție capul pe perna ta; te cuprind întinzînd brațul peste pieptul tău ce se ridică și coboară în ritmul respirației tale liniștite.
Inchid ochii. De pe marginea genelor se preling două perle...  
  
Sunt fericită!
Un somn adânc și liniștit mă ia de mână și mă poartă spre un vis minunat...  
  

D. Theiss  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Pe perna... plină de gânduri / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2429, Anul VII, 25 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!