CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

DE ZIUA COPILULUI,MAMĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Noaptea îşi aşeză,voluptuoasă,nurii în cutele diafane ale cerului.Se vedeau stelele radiind îndepărtate,într-o lume pe care n-o puteai atinge nici măcar cu ochiul.La ţărm,marea îşi desfăta valsul pe sub picioarele îndrăgostiţilor,gustându-le din plin,patimile.Pescăruşii savurau întunericul,gustând pe furiş,cuvintele spuse şoptit,sfârtecate aproape,de cei care vroiau să guste dragostea. 
  
-Eşti cea mai frumoasă fiinţă,iubito!,murmură Cezar,cu nobleţea acelui tânăr bine crescut,timid şi încă ...virgin.Hai să ne aşezăm aici! 
  
Găsiseră un loc mirific.Privirile încărcate de dragoste evitau cu stângăcie deznodământul.Deodată,două stele mari ca două lacrimi,începură să se întreacă în căderea lor spre pământ. 
  
-Hai să ne punem câte o dorinţă!exclamă Ela. 
  
-Eu o să-ţi fac mai degrabă o declaraţie,o întrerupse el.Te iubesc!,din prima zi când te-am văzut intrând pe uşa clasei a v-a.Azi,când terminăm liceul,îţi,spun acelaşi lucru,doar că de o mie de ori mai mult şi mai...pentru toată viaţa! 
  
...Nu ştia ce să-i răspundă!O copleşise totul!Se uită la el şi văzu cum,pentru prima dată,cele două stele se scurgeau pe obrajii lui,într-o uimitoare emoţie.Îi luă capul între mâini şi începu să-l sărute.Măinile lui începură să alerge haotic peste trupul înfăşurat în feciorie.Se lăsară tiptil pe nisipul în care clepsidra înfâşcase veşnicia.Valurile începură să le strivească icnetele în poalele verzi-albastre. 
  
-Ştiu,ştiu,stai liniştită...şi eu simt la fel.Cerul tăcea deasupra lor,într-un joc de-a v-aţi ascunselea,complice.Pe nisipul de la marginea copilăriei,se năştea,din nectar şi ambrozie...un suflet. 
  
...De atunci,marea şi-a păstrat în pântecul ei,freamătul dragostei! 
  
Autor Doina Bezea 
  
Referinţă Bibliografică:
DE ZIUA COPILULUI,MAMĂ / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1979, Anul VI, 01 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!