CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

FOAMEA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era o vară cumplită!Seceta rosese din hainele,şi aşa ponosite,ale verii,grâne întregi.Păsările cădeau grăbite într-o letargie din care doar moartea le mai hrănea somnul.Se strâmbaseră băierile Cerului de cât amar încăpuse într-însul.Aerul înghiţea sec,ultimile fărâme de viaţă,înainte ca vreun vânt să-i mai vânture aripile. 
  
...În vara acelui an,buna împreună cu mama,odihneau veşnicia pe colbul întins peste tot,în casă.Ochii le ieşeau din orbite,miraţi parcă de nestatornicia vieţii,în care nu-şi limpeziseră pe deplin,izvoarele. 
  
-Mamă,tare mi-e foame!Nu am mai mâncat de ieri.Şi buna,femeie slugarnică chinului,o lua în braţe pe mama,şi-i cânta dulce,cu aceea legănare de doruri sfârşite în sufletul ei,de femeie singură,doar,doar o apuca-o somnul pe mama,atunci copilă.Auzea cum stomacul mamei,îşi dojenea crunt,pântecul ce îl găzduia,şi atunci a înţeles pentru prima dată că,trebuiau să plece,să dezerteze,să...fugă de Moarte.Îşi luă copilul de mână,desculţe,şi porniră înspre Deltă.Era singurul loc în care foamea nu cerea tribut nimănui! 
  
...-Nu mai pot mamă,scâncea mama,agăţată de poalele bunei!Mai e mult?Unde mergem? 
  
Deodată şuieră lung un tren!A fost sunetul cu care S-au născut a doua oară.Atunci buna i-a zâmbit mamei şi a început să-i spună o poveste.Era prima dată când leşinase de foame. 
  
Foametea a ucis mulţă lume.Aceasta este povestea adeărată a două femei,dragi sufletului meu care au învins tărâmul de dincolo... 
  
Autor Doina Bezea 
  
Referinţă Bibliografică:
FOAMEA / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1977, Anul VI, 30 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!