CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

O sfârşise viaţa,undeva,departe...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
-Cu ce te îmbraci deseară?-mă întrebă Violeta.Eu o să-mi pun rochia cea nouă,trimisă de mami din Italia. 
  
-Nu-mi vine să cred că a sosit şi ultima zi de liceu!Va trebui să lăsăm aerul să desfrunzească urma paşilor noştri,înainte de venirea unei alte toamne.Îmi vine să plâng!...Să urlu!...Să muşc vorbele tuturor,cu colţi de vampir,doar pentru ca sângele lor ,să nu mă uite niciodată!Atunci,şi-a adus aminte de Vlad.El,iubirea interzisă,la care tânjea în spatele gratiilor sufletului său..Avea oare să-l piardă?-aşa cum pierduse de atâtea ori,cărările spre inima sa,din cauza altor oferte,la liber.Lăsă capul în jos,gânditoare şi răspunse franc: 
  
-Cu rochiţa aceea albă pe care o am de la ziua Elenei. 
  
-Ok,merge,deşi e cam demodată,spuse Violeta.O să vin deseară să te iau cu maşina tatei la 8.Mergem împreună să cumpărăm tortul,şi apoi,la liceu. 
  
-Perfect,te aştept! 
  
O linişte adâncă puse stăpânire peste cugetul ei.Revăzu pentru o clipă anii minunaţi în care făcuse şi desfăcuse prietenii,profesorii care-i insuflaseră dragostea pentru materiile lor,orele de chiul,deşi puţine,freamătul acela de viaţă care nu putea fi învins de nimeni prinzând sub atele orice fărâmă de linişte.Oare mă va place?...Oare voi putea ajunge la el?... 
  
... Maşina Violetei claxonă cu putere,spărgând pieptul nopţii,cu aerul său de superioritate şi lux. 
  
-Iată-mă!am spus,dând bineţe tatălui ei şi urcându-mă alături de ...Vlad!Era acolo!Frumos,elegant,orbit de ea... 
  
-Vă cunoaşteţi!,el e Vlad,vecinul şi partenerul meu de dans la banchet,în seara aceasta. 
  
...Nu a mai rămas nimic din seara aceea.Totul a fost fad,dureros până la sânge.Au rămas cicatricele,ca nişte inserţii de el,prin mine.Nu am putut uita niciodată,nimic!Fusesem furată!Mai târziu,după ani buni,căsătorindu-mă,am încercat să o caut,să-i spun că am iertat-o,că nu mai doare!Dar nu am mai găsit-o.Murise,sfârşită de viaţă prin altă ţară,după ce în toţi anii,furase de la altele... 
  
Autor Doina Bezea 
  
Referinţă Bibliografică:
O sfârşise viaţa,undeva,departe... / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1975, Anul VI, 28 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!