CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

LACRIMILE CĂREI DURERI SE SCURGEAU PE SUB GENE,AMARE...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liniștea dimineții o apăsa,cu picioarele-i pline de rouă,peste tâmple.Nu putea să schițeze niciun gest.Iadul pusese stăpânire peste inima ei dezlănțuind infernul.  
 
,,Cum am putut să te iubesc ca o năroadă,mirosindu-ți toate plăcerile desfrâului impregnate pe sub pielea-ți murdară de ea cu care veneai mândru în fiecare seară,acasă?Nodul acela în care îmi răstigneam sunetele guturale doar ca să nu ți le arunc în față,și pentru care mă trimiteai mereu la doctor,bolnavă de gelozie ce eram,infirma de care nu te mai atingeai doar pentru ca să-i fi credincios celeilalte.Câtă milă cuprindeau lacrimile mele din batjocora ta,de câte ori mă întorceam să mi le șterg doar ca să nu vezi tu că mă doare!Cât de mult mă durea ecoul umbrei tale cu care mă puneam de acord de fiecare dată,soție bicisnică ce eram așteptând ca la împărtășanie dezlegarea fără de păcat,în care mă ancorasem ca o epavă măcinată de ape!  
 
Mergea,trăgând după ea ca o corvoadă,amintirea acestei vieți plină de putregaiuri,așa cum miroseau stârvurile moarte aruncate la întâmplare pe strada asta mică și întunecată,care-i ținea de urât cu câte un scheunat de pisică.  
 
-Mamă,băiatul ăsta o să-ți facă viața un chin,se agățaseră cu disperare vorbele mamei ei,acum moarte,de timpanul ei vechi,găurit de furiile unui incest murdar,pentru care devenise oarbă și surdă.  
 
Câtă dreptate avusese sufletul care îi dăduse viață!Nu îndrăznise să-i spună niciodată calvarul prin care trecea,aproape pierzându-și mințile.Florile îi tremurau în degetele firave,golite de mângâieri,și aproape că nu-și dădu seama că,spinii trandafirilor îi sorbeau sângele rece,ca de șerpoaică cuibărită la pieptul unei umbre.Mergea agale spre cimitir,acolo unde mai putea fi ascultată de cineva,cu toate frigurile și chinurile de pustiu fără margini,simțindu-se pentru prima dată liberă,neîncolțită.  
 
-Doamne,au înflorit copacii,se miră ea,ieșind parcă pentru prima oară din bezna durerii ce o orbise!  
 
...Ani de zile uitase de ea,doar ca el să simtă raiul alături de ea.Își aducea aminte ca prin ceață,de o toamnă ploioasă în care s-au sărutat sub ochii aceleași umbrele.Și apoi frigul îmbrățișărilor după care a început să tânjească de câte ori el venea acasă și-și continua trăirile incestului la care,involuntar participase.Îl surprindea de multe ori râzând,țuguindu-și parcă buzele pentru a săruta aerul închipuirilor lui cu ea.Își aducea aminte serile în care casa lor vuia de oaspeți și în care ea era nelipsită.Da pentru că era cea mai bună prietenă!La început fuseseră mici glume pertinente,apoi așezări pe genunchi,susurat dulce la ureche și apoi calvarul...  
 
- Iubitule mergem deseară la club?l-a întrebat ea la telefon,vrând să-i facă o surpriză.  
 
-Nu cred că pot am mult de lucru peste program!,fu răspunsul lui franc,neașteptat de crud,defapt primul semn al nepăsării lui.  
 
-Dar..Dar trebuie,abia m-ai reuși să articuleze ea,înfrântă de refuzul care-i îngenunchiase inima!Te rog ne așteaptă mai mulți prieteni!  
 
...-Fie se auzi glasul plictisit,cu o inconștientă aromă de banalitate!  
 
...Ploaia începu din senin,ca o binecuvântare a tuturor fărădelegilor trăite de ea,parcă spălându-i trupul de păcatele ei de pământeancă avidă să guste din propriile-i roade.Avea tot dreptul să iubească pentru că se căsătorise cu el.Nu fura nimic de la nimeni.Ceea ce ea ar fi trebuit să strângă în brațe strângea alta!Prietena ei cea mai bună!Aceea care de câte ori venea în casa lor avea dreptul la toate.Și apoi la totul!Totul era el,soțul ei pe care îl iubea necondiționat.Nu avea niciun motiv să o facă dar nu putea altfel!Pentru el se aranja de fiecare dată,își făcea duș după ce îi pregătea ca o toantă,exact ceea ce-i plăcea lui cel mai mult,pentru el încălzea și reîncălzea măncarea de fiecare dată când întârzia la ea,sclavă îndărătnică ne-îndrăznind să-i strice dispoziția.Nimic nu a contat pentru el!  
 
-Uite iubitule am vrut să-ți spun cât de mult te iubesc și...dar nu mai avea cum să spună nimic.Era prea târziu!El o văzuse pe ea în club și se îndrepta direct către ea,prietena ei.Nu auzea ce-și vorbeau dar cuțitele cu care sângele se tăia prin vene,ajunseseră să o înjunghie direct în inimă.Ar fi vrut să-i spună că e ziua ei și că a uitat dar îl iartă,dar...A înțeles atunci că fiecare aniversare de a ei va fi o condamnare la singurătate!  
 
...-Mamă scumpă azi e ziua mea și am venit să o sărbătoresc cu tine!În ochii ei durerea începuseră să se scurgă prin lacrimi învolburate,o durere dulce-amară,un respir de foame de libertate,nod pătimaș de dorințe oprimate ascunse prin scorburi de gelozie câinească.Aproape că nu-ți mai dădeai seama a cărei dureri sunt lacrimile care i se scurgeau ca un fulger din ochi,ai ei sau ai ploii...  
 
Referinţă Bibliografică:
LACRIMILE CĂREI DURERI SE SCURGEAU PE SUB GENE,AMARE... / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1897, Anul VI, 11 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!