CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

GARA SUFLETELOR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deziluzii contorsionate de repercursiuni ne invadează involuntar simțurile.Fremătăm...Dar nu e muza niciunei melodii!Constatăm indignați o decență pudică din partea sufletului,care stă consternat,cu priviri de mătase,sub o ploaie ce nu-și mai ridică vălul de pe caldarâmul lui.Și,ne ascundem sub o ceață groasă de incertitudini,în spatele unor picături de rouă,doar pentru a ne potoli frustrările și setea asta de îngâmfare ce ne spânzură,numită frică.Te întrebi fără drept de vot asupra răspunsului,dacă consternarea asta nătângă de viață și reproș,ar putea fi umilită sau nu,ca să nu-și mai facă culcușul peste reprimări derizorii de destin,în care ne co-placem,ca niște intruși în sine-le nostru propriu.Am vrea să ștergem,cu răbufniri de orgoliu,orice jignire adusă sau indusă,dar,suntem îmbrăcați în neglijența introvertitului,ca într-o cavernă tenebroasă din care nu putem ieși decât,aprinzând focul! 
  
Zbor lin de aripi înghesuite în abstract se conturează sub perfuzii de sânge din care,sorbim cu nesaț clipele sugrumate de viață,atârnând mirate într-o cădere liberă spre absolutul lor propriu.Mușcăm povara stropilor de viață cu stoicismul unei ploi feciorelnice care a atins pentru prima oară lutul.În tot acest timp,herghelii de sentimente covârșitoare ,se perindă prin neantul sufletului nostru,deparazitându-l.Alegem ce e mai bun pentru noi,și nu ne pasă dacă totul s-ar opri la noi sau,ar ajunge și la ceilalți.Plutim printre lumini și umbre,ca niște fulgere răzlețe până în momentul în care ne dăm seama că destinația e aproape.Vântul ne cercetează mirările,atingându-ne peste tot sufletul,cu pleiada lui de răbufniri.Am ajuns într-o gară unde,fiecare dintre noi are destinat un peron.Nu ne putem împotrivi nu din lașitate ci pur și simplu pentru că,aici,am fost hărăziți să ajungem.Privim prin ochii destinului forfota vieții care ne atinge,ne dezbracă și ne modelează.Cruci de suflete,răzbat prin fumul gros al peroanelor,îmbrățișându-se cu un scâncet atunci când simt că sunt cele alese.E doar așteptare,trenuri,peroane și o gară de suflete... 
  
De undeva de foarte departe,o liniște apăsătoare își lasă cu pași grei măreția pe pământ.Pe sub gene lungi de așteptare,sub care ne-am ascuns,lăcrimând la toate vulgaritățile,ne cercetăm vanitoși.Clocotim pe sub pieile noastre și,ne dezbrăcăm flămânzi de instinctele noastre de dominare,doar ca cineva să ne atingă.În gara asta în care mâna Destinului îți alege soarta poți fi cel mult condamnat.O gheară adânc înfiptă,îți străpunge trăirea sufocându-te!Te gândești că vei rămâne singur și pentru o clipă ai renunța la tot doar ca să scapi de penitență.Dar tu nu știi...În gara aceasta sufletele nu rămân niciodată singure!Mâna lui Dumnezeu împarte destine greu de dezbinat!Oricât ai vrea să fugi sau să schimbi ceva nu poți! 
  
Povestea ta a fost scrisă pe lumina stelei tale căzătoare!În cădere ți-ai atins ursita și acum,fără să știi,pe peronul acesta va opri un tren din care,ea va coborî,și împreună veți începe să construiți calea spre cea mai lungă călătorie a voastră,aceea spre stele... 
  
Referinţă Bibliografică:
GARA SUFLETELOR / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1857, Anul VI, 31 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!