CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Lacrima cărei iubiri am fost eu?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lacrima cărei iubiri am fost eu? se întreba strângând în mână cuta cearşafurilor, sub care, acum zăceau cu capetele plecate amintirile. Ca o fantasmă, plutea prin camera goală mirosul stătut al iubirii din care muşcase atâţia ani, fără milă. Încerca să adune, într-un ultim respir, patima cu care iubise, doar ca să-şi sugrume avalanşa de întrebări ce o copleşeau. 
  
-Cu ce am greşit? îi ţipa disperarea în urechi, ca o mitralieră, tocită de otrava glonţului sub care îşi pierdea virginitatea. Ţinea în mână cămaşa lui pe care-şi strivise pentru ultima oară îmbrăţişarea. Îi adulmeca parfumul şi de abia acum realiza o notă discordantă care îi molesta emoţia. Abia acum înţelesese că strângea cine ştie de când, la pieptul său, parfumul altei femei. 
  
- Cum de nu mi-am dat seama? N-am avut timp decât să-l iubesc! se învinuia ea pe nedrept, dintr-o lipsă de probe crasă. Nimic nu i se mai părea la fel. Ceaţa care-i adormise simţurile dispărea încetul cu încetul. 
  
-Unde am fost până acum? 
  
-Aici...aici...aici...îi răspundea ecoul din lacrimile care se porniseră tendenţioase, să sape hieroglife, pe sub pungile încercănate ale ochilor. Jeluia acum toate aşteptările, tot dorul acela care-i înfometa sufletul de el, scuzele sub care-şi chinuia plânsul să adoarmă, tăcerea aceea anostă care se cuibărea pe pernă alături de ea, golul haotic în care simţea cum se înfing minciunile, când trebuia să îl creadă. Analiza acum fiecare lacrimă căzută! Orice ar fi atins ştia că durerea ei săpase poteci şi-şi scrisese o poveste. Nu ar fi vrut să rănească niciun dor. 
  
Se îndreptă spre ieşire, îşi luă geanta atârnată în cuier şi deschise uşa. Din prag o priveau amintirile, pe sub gene ascunse de comploturi mârşave. Nu mai avea încredere în nimeni! Fusese prizoniera propriei sale iubiri. Deasupra patului, îi zâmbea cu subânţeles fotografia cu el, când încă mai mirosea a ea. Şi-a pus pentru ultima dată aceeaşi întrebare: lacrima cărei iubiri am fost eu? şi apoi a trântit uşa, închizând pentru totdeauna amintirea unei iubiri în care trăise atâta timp, ca o umbră... 
  
Referinţă Bibliografică:
Lacrima cărei iubiri am fost eu? / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1840, Anul VI, 14 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!