CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Pe acolo plânge sufletul...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rătăcim uneori, printr-o definiţie absentă de paşi, într-o lume în care gândurile ni se odihnesc pe nişte stative imaginare. Amintirile ne joacă ca într-o horă urmând darabana minţii şi nu se opresc până în târziul în care mirările se pomenesc desculţe. Atunci, încep să alerge una câte una tristeţile înglodate în datorii până peste cap şi, nevrând să rămână codaşe, se împing înşiruite la vale. 
  
Cotropit de emoţie, încerci să-ţi îndepărtezi privirea de ceilalţi, care te privesc cu un fel de reminescenţă, neştiind prea bine istoricul sufletului tău pentru a te putea osândi, şi tu le spui franc, becisnic: 
  
-Mi-a intrat ceva în ochi! 
  
Îndemnaţi fără voie de conjunctură toţi sar să te ajute, care mai de care etalându-şi cunoştinţele cu precizii dezolant de dureroase, şi tu stai şi rezişti ca într-un purgatoriu, doar pentru că ai vrut să fii banal, laş sau... 
  
Rănit din toate părţile cedezi, îţi ceri scuze, te îndrepţi frumos spre baie, îţi clăteşti ochii, dar uiţi să-ţi speli sufletul...Şi cum să-l speli fără să-l atingi, fără să-l faci să ţipe când îl ustură? Nimic nu-l poate atinge! Îndepărtezi o jenă imaginară scuturându-ţi mâinile, şi zâmbeşti în timp ce pata rămâne... 
  
Dar nu e o pată oarecare, pe acolo plânge sufletul! 
  
Lui nu îi este ruşine să o arate, doar ţie, pentru că...DOARE! 
  
Referinţă Bibliografică:
Pe acolo plânge sufletul... / Doina Bezea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1837, Anul VI, 11 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!