CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Daniela Pârvu Dorin         Ediţia nr. 3515 din 15 august 2020        Toate Articolele Autorului

Prozodie de apus în miros de tuberoze
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dincolo de simpla dezvăluire a ființei mele există un adevăr al sinelui bine ascuns ce-mi transformă bucuria fiecărui asfințit fie într-o revelație, fie într-o obsesie îngăduitoare. Numai de-o vreme și numai când vară-i pe sfârșite, se-ntâmplă cu mine ceva- începe iubirea să-mi înalțe sufletul!?să mă nască sau să mă piardă! 
  
Teatrală îmi devine până și izolarea cu lacrima ei suculentă, în miros de amintiri, împrăștiate peste tot, mă petrec la zi de duminică!cu muzică ascultată la discuri și cu draperiile trase peste soarele obraznic... N-ai cum să nu guști din turta trecutului, îmi spun!firimiturile de anafură din colțul gurii mă pot da de gol! 
  
Da, iubesc sărbătorile inventate ad-hoc și zilele dătătoare de tihnă când ți se pare că se-nchid toate cercurile deschise cândva… 
  
Tuberoze îmi cresc, de-o vreme în piept, până pe la sfârșitul lui octombrie acest miros îmi umple golul meu interior!mă regăsesc în acest moment de singurătate dominatoare...eu cu mine... 
  
Nu știu de ce iubesc atât de mult această ''floare de os'', impunătoare și de neclintit, niciodată-nflorită total, dar, stimulatoare de stări... 
  
Se pare că dincolo de dramatismul acesta, pot eu să-mi aleg un ''bob de zăbavă'', să mă izolez câteva zile fără a mă adânci într-o stare anume... 
  
(Atât de la-ndemană era odată, conectarea noastră cu viață, iar azi am ajuns rupți în fâșii și credem că preumblarea noastră de fiecare zi ne lămureste ființa cum că trăim. 
  
Așa ne-au ajuns, zilele minute și minutele puncte pe cer...așa trec mii de asfințituri și nu le mai căutăm rostul.) 
  
............................................................................... ........ 
  
Când citeam că numai iubirea poate fi senzuală pană la narcotism, nu descoperisem în mirosul de tuberoze un fel de moarte!nici nu știam că există într-o legendă victoriană credința potrivit căreia această floare era asimilată ritualurilor de înmormântare; minunat,nu?mi-am zis! dar, și-așa, nimic nu-mi schimbă starea?! 
  
Numai în cărti iubirea rămane emoție, ori mi se pare? tocmai mi-a căzut dintr-o carte un însemn, o inscripție pe un șervețel și câteva flori presate: ‘’Intotdeauna unul iubește iar celălalt se lasă iubit!’’asta da, îngenunchiere!nici nu mai contează, au mai trecut două decenii! 
  
În curând se va lasă cortina ''tropicală''și peste această zi! mai împodobesc un altar cu tuberoze și deschid toate ferestrele. Copleșitoare stare de-mplinit când vezi cerul că nu e deloc aproape! 
  
Răman să privesc prin hubloul lunii cum mi se-nvart toate culorile murdare de peste zi, căderea din visare e bruscă și oglindită, parcă în alt timp și gândesc cu-n vers, ''mi-au fugit caii prin păduri Elysée?''(întoarce-te, vis din efemer!) Nu visasem niciodată așa cădere...prin muțenia căreia să nu se treacă! 
  
Și diminețile tac crezând că voi recunoaște ceva din poesiferul meu vis, din minutul meu de dragoste...poate cel mai puternic din Ierusalimul meu! 
  
Și-a mia oară las să ''cadă seară'' (vorba poetului) și tot de-atâtea ori cred că cineva trebuie s-o și prindă! 
  
Referinţă Bibliografică:
Prozodie de apus în miros de tuberoze / Daniela Pârvu Dorin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3515, Anul X, 15 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Daniela Pârvu Dorin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Pârvu Dorin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!