CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 3267 din 11 decembrie 2019        Toate Articolele Autorului

ReadME - APLICAȚIE INTERACTIVĂ DE EVALUARE ȘI ÎMBUNĂTĂȚIRE A STILULUI DE REDACTARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cognos Business Consulting SRL aduce în atenția spațiului public finalizarea proiectului ReadME, cod SMIS 119286, joi, 12 decembrie 2019, ora 10, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, sala Brâncuși. 
  
Este vorba de dezvoltarea unei aplicații interactive destinată limbii române de îmbunătățire a stilului de redactare al eseurilor și/sau compunerilor raportat la teme predefinite, respectiv de ameliorare a lizibilității textelor generale (spre exemplu, materiale postate online, editoriale) prin oferirea de feedback personalizat automat. 
  
Proiectul, derulat în perioada 15.09.2017-14.12.2019, contribuie la creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) prin dezvoltarea unui model de analiză textuală inovativ pentru limba română, atât de necesară mediului didactic. 
  
ReadME este o aplicație inovativă pentru limba română destinată evaluării textelor scrise, inclusiv eseuri, rezumate sau compuneri. 
  
De ce ReadME? 
  
Pentru că te ajută să îți îmbunătățești stilul de redactare al textelor din punct de vedere al structurii și al coeziunii. Pentru că restaurează diacritice, evaluează greșeli de gramatică frecvente în limba română, identifică automat fluctuațiile în stilul de scriere, și oferă un istoric al textelor încărcate. 
  
Cum funcționează? 
  
ReadME folosește tehnici avansate de prelucrare a limbajului natural, modele semantice și rețele neurale profunde, pentru a analiza textul din prisma lexicului utilizat, sintaxei și semanticii aferente. 
  
Cum îl folosești? 
  
Online - ReadME este o platformă online lightweight, ce ghidează utilizatorul în analiza textului urmând o serie de pași bine definiți. La finalul fiecărui pas, interfața oferă feedback personalizat și sugestii de corecție pentru îmbunătățirea textului. Interfața prezintă mecanisme vizuale și hărți de culori pentru a facilita identificarea segmentelor de text care pot fi ameliorate. 
  
Trebuie să scrii un text beletristic, dar nu ești sigur cum ar trebui să arate? 
  
ReadME se mulează pe stilul tău și oferă recomandări personalizate de scris pentru a maximiza impactul asupra audienței vizate. 
  
Cine sunt potențialuu beneficiari? 
  
Organizațiile din învățământ (scoli, licee, universitati), organizațiile din mediul privat (edituri, trusturi de presă), publicul în general (persoane care doresc să-și îmbunătățească stilul de redactare). 
  
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 “Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă“, Prioritate de investiţii 2b “Dezvoltarea produselor si serviciilor TIC, a comertului electronic si a cererii de TIC“, Acţiunea 2.2.1. “Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere“. 
  
Vă așteptăm! 
  
Răzvan Macovei 
  
Manager proiect 
  
e-mail: razvan.macovei@cognosconsulting.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
ReadME - APLICAȚIE INTERACTIVĂ DE EVALUARE ȘI ÎMBUNĂTĂȚIRE A STILULUI DE REDACTARE / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3267, Anul IX, 11 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!