CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 3194 din 29 septembrie 2019        Toate Articolele Autorului

Facultatea de Informatică a Universității `Alexandru Ioan Cuza` din Iași - locul I la Competiția Națională ACM ICPC 2018-2019
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În data de 29 septembrie 2019, în mai multe centre universitare, s-a desfășurat etapa națională a Concursului de Algoritmi şi Programare ICPC 2019, la care au participat universități din București, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Politehnică București împreună cu Asociația Infoarena și Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași în colaborare cu Asociația Română de Lingvistică Computațională.  
  
Au participat 82 echipe de studenți (oficial) și elevi (neoficial) care timp de 5 ore au avut de rezolvat un set de 11 probleme, Universitatea ieșeană fiind antrenată de Paul Diac, doctorand în cadrul Facultății de Informatică. Menționăm faptul că echipa câştigătoare a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, formată din studenţii Alexandru Ioniţă, Denis Banu şi Cristian Vîntur, a reuşit să rezolve 10 probleme din totalul de 11, detaşându-se cu două probleme de celelalte echipe.  
  
Pe podium s-au regăsit următoarele universități: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (locul I), Universitatea Politehnica Timișoara (locul II) și Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj (locul III). Au fost acordate și două mențiuni echipelor de la Universitatea Politehnica din București (a se vedea întreg clasamentul la adresa https://infoarena.ro/rcpc-2019/clasament). Fundatia eMAG a oferit acestora premii totale de 1200 euro. La nivel local, concursul a fost susținut de Mambu.com care a oferit și premii suplimentare primelor echipe clasate din regiune. Pe 19 octombrie 2019, două universități ieșene (trei echipe de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" şi o echipă de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi"), vor participa la etapa Sud-Est Europeană a concursului ICPC, susținut de IBM încă din 1997.  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Facultatea de Informatică a Universității `Alexandru Ioan Cuza` din Iași - locul I la Competiția Națională ACM ICPC 2018-2019 / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3194, Anul IX, 29 septembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!