CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 3129 din 26 iulie 2019        Toate Articolele Autorului

George Georgescu-Necrolog
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe data de 23 iulie 2019 s-a stins din viaţă, la vârsta de 92 de ani, în Ottawa (Canada), dragul nostru soţ, tată, bunic şi socru, scriitorul şi artistul plastic George Georgescu.  
 
Un soţ devotat, timp de 65 de ani, pentru soţia Georgeta, un tată iubitor fiicei sale Denisa și ginerelui Scott şi bunic duios celor două nepoate, Ruxandra și Yvonne, George a ȋnsuflat familiei iubirea pentru Dumnezeu şi pentru valorile naționale şi universale. Le-a transmis dragostea pentru limba şi civilizația românească şi pentru viaţa spirituală.  
 
George Georgescu a fost un adevărat luptător pentru libertate şi dreptate,  
iubindu-si până la sfârșitul vieţii ţara natală şi pe cea adoptivă.  
 
În România anilor ‘50, a condus grupul GIR, de luptă anticomunistă şi a publicat şi răspândit ziarul Răbojul, ca formă de rezistenţă împotriva puterii comuniste instalate abuziv în România. A fost arestat şi a pătimit în închisorile politice din acei ani.  
 
Poet, publicist, pictor și artizan în România, George Georgescu a continuat activitatea literară în Canada, fiind membru de vază al Asociației Canadiene a Scriitorilor Români. A publicat analize politice, schiţe literare şi poezii, colaborând, timp de 20 de ani, la mai multe ziare din Canada și Statele Unite ale Americii, precum: « Destine Literare », revista editată de Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, "Faptul Divers", “Observatorul” şi "Alternativa" din Toronto, "Luceafărul Românesc" din Montréal, "Cuvântul Românesc" din Hamilton, "Lumea Românească" din Michigan şi altele.  
 
Susţinător al diasporei române din Canada, a participat și prezentat lucrări la conferințele Câmpului Românesc din Hamilton, alături de alţi colegi de pană: George Bălaşu, Dumitru Puiu Popescu, Mihai Gheorghiu, Florian Buchiu, şi mulţi alţii.  
 
În cadrul emisiunii în limba română, a postului de radio Ro-Magazin al Universității Ottawa, a prezentat câţiva ani editorialul politic.  
 
În 2002, a publicat volumul de schiţe, povestiri şi portrete, Ultima întâlnire, precum şi volumul de poezii, Chemarea stelelor, ambele apărute la editura ANTET XX PRESS din România.  
 
Comemorarea are loc la Casa Funerara si Cimitirul National Beechwood din Ottawa, joi, 25 iulie, 2019.  
 
Nota! Se regaseste si in limba engleză - http://beechwoodottawa.ca/en/services/george-gheorghe-georgescu  
 
Referinţă Bibliografică:
George Georgescu-Necrolog / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3129, Anul IX, 26 iulie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!