CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 2521 din 25 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

O RESURSĂ ONLINE PENTRU STUDIUL ȘI ÎNVĂȚAREA LIMBII ROMÂNE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Academia Română – prin Institutul de Cercetări pentru Inteligență Artificială „Mihai Drăgănescu” din București și Institutul de Informatică Teoretică din Iași – anunță lansarea publică a “Corpusului de referinţă pentru limba română contemporană (CoRoLa)”.  
 
Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, București, Calea Victoriei nr. 125, joi, 14 decembrie 2017, începând cu ora 10:00.  
 
CoRoLa, rezultat al unui proiect prioritar al Academiei Române derulat pe parcursul a 4 ani, include peste un miliard de cuvinte selectate din publicații românești apărute după 1945 și peste 150 de ore de înregistrări vocale. Acest corpus este un instrument modern pentru studiul limbii române, în acord cu practicile curente la nivel internațional, precum și pentru crearea și adaptarea materialelor didactice de predare a limbii române pentru români și pentru străini, în egală măsură.  
 
La acest eveniment participă reprezentanți ai Academiei Române, Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”, Institutului de Filologie Română „A. Philippide”, Universității din București, Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Institutului de Filologie al Academiei de Științe a Republicii Moldova și Institutului Limbii Germane din Mannheim, creatorul celui mai mare corpus al limbii germane. Informaticieni și lingviști vor prezenta procesul construirii corpusului, structura și utilitatea lui ca referință funcțională a limbii române contemporane literare. Proiectul corpusului este susținut și de Fundația Alexander von Humboldt, al cărei Secretar General adjunct va fi prezent la lansare.  
 
Biroul de presă al Academiei Române  
 
Persoane de contact:  
acad. Dan Ioan Tufiș, tufis@racai.ro  
prof.univ.dr. Dan Cristea, m.c.A.R., dcristea@info.uaic.ro  
 
Referinţă Bibliografică:
O RESURSĂ ONLINE PENTRU STUDIUL ȘI ÎNVĂȚAREA LIMBII ROMÂNE / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2521, Anul VII, 25 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!