CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 2475 din 10 octombrie 2017        Toate Articolele Autorului

VIENA, 20-21 octombrie 2017 - Zilele Teiului Eminescian
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la înființarea, la Viena, a societății „România”, societate eminamente studențească, din rândul căreia a făcut parte poetul Mihai Eminescu.  
  
Din unirea acesteia cu cealaltă asociație a românilor de aici, „Societatea Literară și Științifică”, s-a născut legendara ”Românie Jună”, stindard al luptei de emancipare națională, simbolul renașterii culturale și propășirii spirituale a poporului român.  
  
Pentru a marca cum se cuvine însemnătatea acestei sărbători jubiliare, comunitatea românească din acest oraș, tot mai activă și mai prezentă în ultima vreme, în special prin acțiunile inițiate și organizate de Societatea „Mihai Eminescu” – Viena, condusă de doamna Laura Hant, am putea spune continuatoare a idealurilor „României June”, a propus și a obținut din partea autorităților locale acordul de a planta un tei în Parcul Municipal și de a posta o placă comemorativă, în semn de gratitudine pentru opera Luceafărului, gest de onoare și demnitate, dar și simbol al identității noastre culturale la Viena.  
  
Sub genericul „Zilele teiului eminescian”, evenimentul acesta, desfășurat în perioada 20-21 octombrie 2017, cu concursul Ambasadei României, al Ambasadei Republicii Moldova, al Institutului Cultural Român din capitala Austriei, al Primăriei Municipiului Iași și al Consiliului Județean Suceava, va reuni lansarea cărții „Eminescu - Itinerar Vienez”, autor Dan Toma Dulciu, cartea fiind prezentată de Miron Manega (poet și jurnalist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România), o expoziție de tablouri Eminescu, avându-l ca autor pe pictorul Mihai Cotovan, precum și recitaluri muzicale, avându-i ca protagoniști pe Mălina CIOBANU - vioară și Ruben DORAN - keyboard, respectiv un spectacol oferit de artiștii prestigiosului ansamblu profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.  
  
Referinţă Bibliografică:
VIENA, 20-21 octombrie 2017 - Zilele Teiului Eminescian / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2475, Anul VII, 10 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!