CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 2441 din 06 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

CERTITUDINEA… faptelor noastre
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toamna aduce în atenția cititorilor de presă scrisă o nouă publicație, CERTITUDINEA, anunțată de câteva săptămâni de varianta ei online certitudinea.ro. Convinși fiind că mulți români de aici sau din diaspora au luat deja cunoștință cu mesajul lămuritor și bine informat, săptămânalul CERTITUDINEA vestește o contribuție aureolată de Mihai Eminescu, cel mai mare ziarist român din toate timpurile, imperativ necesară în spațiul public. De altfel, Colegiul de redacție include nume emblematice românești: Carmen Sylva, Vasile Alecsandri, Eudoxiu Hurmuzachi, Nicolae Densușianu, I.L. Caragiale, George Coșbuc, Vasile Pârvan, Nae Ionescu, Nicolae Iorga, Pamfil Şeicaru, Cezar Ivănescu, Dan Mihăescu, Stela Covaci.  
  
Primul număr, numărul pilot, care va rămâne pe piață până la începutul lunii octombrie, nu ne înșeală deloc așteptările, reținând în economia acestuia materiale dense și de substanță. Răsfoind cuprinsul acestui număr (12 pagini, format A2), întâlnim titluri ca: Cine suntem, ce vrem și de ce * Mihai Eminescu: Vom avea de acum înainte dominația banului internațional * Studiu de caz: Cristian Tudor Popescu și sindromul isteriei în fața perfecțiunii * John Swinton despre presa liberă: „Suntem doar niște prostituate intelectuale” * Declarația de la Budapesta * Noi, secuii și ungurii, ar trebui să începem prin a cere iertare pentru crimele noastre față de români! * Florian Colceag: „Este posibil ca istoria noastră să se încheie curând şi noi, cu toţii, să pierdem o ţară” * A nu mai fi român (Mircea Eliade) * Patologie juridică. În România, hotărârile CEDO au doar un caracter informativ. Cazul Aurelian Oprea împotriva României * Legea Cojocaru: 100.000 de lei (20.000 euro) pentru fiecare cetățean major al României * Parlamentul suedez, un model care ne-ar scăpa de hoți * Mihai Viteazu, reporter de război * Un român pe tronul Ungariei: Ştefan cel sfânt (997-1038) * Larry Watts: România, scoasă din jocul european de foștii „prieteni” din Pactul de la Varşovia * Roger Stone a spus-o pe șleau: „Jumătate din populația României e spionată de Soros” * Integrarea în Nicăieri și Niciunde * România, ultimul bal (Adrian Păunescu) etc.  
  
Ispravnicul de concept al CERTITUDINII, așa cum îi place să se autonumească, Miron Manega și colaboratorii săi (Ciprian Chirvasiu, Constantin Cojocaru, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roşca, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Lucian Ciuchiţă, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Valeriu Pricină, Zeno Fodor), în calitatea lor de formatori de opinie, cred încă în perseverența condeiului jurnalistic obiectiv, onest, inconfundabil, de forță, vertical… Încununarea efortului comun și competența celor implicați în apariția CERTITUDINII, credem că va pune o cărămidă la temelia izbânzii noastre spirituale.  
  
Daniela Gîfu  
  
Referinţă Bibliografică:
CERTITUDINEA… faptelor noastre / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2441, Anul VII, 06 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!