CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 2436 din 01 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Eurolan-2017 pentru cercetători, doctoranzi, masteranzi si studenti in domeniul Inteligentei Artificiale
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 10-17 septembrie 2017, găzduită de Universitatea “Ovidius” din Constanța, se va desfășura cea de-a 13-a ediție a Școlii de Vară EUROLAN-2017, organizată în acest an de Academia Română, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Ovidius” din Constanța, Vassar College (SUA), Academia de Ştiințe Tehnice din România și Asociația Română de Lingvistică Computațională.

Timp de o săptămână, EUROLAN-2017 va oferi participanților, tineri cercetători, doctoranzi, masteranzi și studenți, cursuri și lecții practice axate pe domeniul prelucrării automate a textelor biomedicale (un domeniu cunoscut sub acronimul BioNLP, de la Biological Natural Language Processing). Subiectele abordate, împrumutând modele și tehnici ale domeniilor inteligenței artificiale și datelor de mari dimensiuni, au aplicații remarcabile în biologie, medicină și farmacie. Ele vor fi predate de cercetători și profesori de reputație internațională: Mihaela Breabăn – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (România); Kevin Cohen – University of Colorado School of Medicine (USA) și LIMSI, CNRS, Université Paris-Saclay, Orsay (Franța); Noa Patricia Cruz Diaz – El Hospital Universitario Virgen del Rocio (Spania); Eric Gaussier – Université Grenoble Alps (Franța); Nancy Ide – Vassar College (USA); Pierre Zweigenbaum – LIMSI, CNRS, Université Paris-Saclay, Orsay (Franța).  
  
Ediția de anul acesta a Școlii de Vară EUROLAN va găzdui, în două seri consecutive, și un eveniment satelit, workshopul Curative Power of MEdical DAta (MEDA), lucrările prezentate urmând a fi publicate într-un volum ce va apărea la Editura Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Cu un cadru mai larg decât al Școlii EUROLAN’17, MEDA va oferi studenților doctoranzi și masteranzi posibilitatea de a demonstra în fața specialiștilor și a celorlalți participanți propriile lor experiențe și rezultate obținute în cercetare prin exploatarea datelor biomedicale de orice natură, nu numai de sorginte textuală.  
  
Seria de Școli de Vară EUROLAN se desfășoară în România începând cu 1993, cu o periodicitate de doi ani. Datorită actualităţii temelor abordate, a renumelui profesorilor invitaţi și a excelentei organizări, ea și-a căpătat o reputaţie internaţională, participanții prevenind, în afară de România și Republica Moldova, din Franța, Belgia, Olanda, Elveția, Germania, SUA, Italia, Malta, Portugalia, Spania, China și multe alte țări.  
  
Și la această ediție, EUROLAN-2017 se va bucura de o susținere mediatică impresionantă, precum și de sprijinul unor sponsori provenind din mediul IT, universitar și academic care au un activ interes asupra cercetărilor la zi în domeniile inteligenței artificiale, prelucrării limbajului natural și a datelor biomedicale de mari dimensiuni.  
  
Organizatorii EUROLAN-2017  
  
Referinţă Bibliografică:
Eurolan-2017 pentru cercetători, doctoranzi, masteranzi si studenti in domeniul Inteligentei Artificiale / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2436, Anul VII, 01 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!