CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 1985 din 07 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

ROXANA ISTUDOR – O DOVADĂ DE MATURITATE, SENSIBILITATE ȘI PROFESIONALISM –
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Câți dintre noi nu au trăit sentimentul de a schimba fie și câteva vorbe cu o persoană pe care o văd prima oară? Ei bine, acest sentiment mi l-a trezit Roxana Istudor, când am văzut-o pentru întâiaşi dată la Râmnicu Vâlcea. Era 4 martie 2016, cu o zi înainte de Adunarea Generală a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Ziariști veniți din toată țara. Organizarea noilor alegeri. La un moment dat aveam să zăresc o siluetă delicată de femeie, retrasă strategic. A fost clipa când mi-am dorit să aflu ce se ascunde în spatele acelei priviri senine, discrete, aș spune, de o nobilă blândețe.  
 
Curiozitatea mea avea să fie pe deplin mulțumită abia a doua zi, după ce toate aveau să intre într-o firească normalitate. Aveam în fața mea o femeie care visa, suferea și trăia din scris. De când era copil. Un copil fascinat de munca unchiului lui, nimeni altul decât Mircea Micu. Acel Mircea Micu pe care mulți dintre actualii publiciști l-au avut drept mentor.  
 
Celebrata noastră îmbină condeiul jurnalistic cu cel liric înmuiat în călimara plină de tainice emoții. De la articole de presă, cronici plastice, cronici de teatru la versuri subtile, delicate așa cum îi este și surâsul. Versurile melodiei „Cerceii tăi”, cântată de fosta trupă de muzică rock Krypton, aveau să fie o încununare a peniței sale poetice.  
 
Scrie de două decenii. A scris la publicațiile „Timpul” și „Dimineața”. Și, de ani buni, la „Ultima oră” şi la „Balcanii şi Europa”.  
 
Mai mult, „salutul de confrate” al lui Lucian Avramescu în Cuvântul înainte la cel de-al doilea volum de versuri, Miercuri fără zei, confirmă menirea Roxanei Istudor de a scrie: „Cazna de a trăi, ca mulţi dintre noi, din scrisul jurnalistic nu este o piatră de moară atârnată de peniţa poetului/poetesei”. Caldă, cu un condei jurnalistic matur și îndrăzneț, Roxana Istudor are un magnetism aparte la cei 50 de ani pe care-i împlineşte chiar pe 9 iunie (n. 9 iunie 1966 la București), Ziua Eroilor. Anul acesta, și Ziua Înălțării. Un minunat prilej de a-i dărui, fie și virtual, o floare unei Doamne care prețuiește adevărul și bunul simț.  
 
Și, ca un semn al recunoașterii profesionalismului ei, Roxana Istudor a fost numită, în Adunarea Generală de la Râmnicu Vâlcea, din 5 martie 2016, șefa Departamentului de comunicare-promovare al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, dovedindu-se un necesar liant între generațiile acestei bresle. Este o ascensiune care a luat-o total prin surprindere. Cert rămâne un lucru: dacă e de scris, atunci acolo este locul potrivit pentru ea.  
 
La mulţi ani, minunată Doamnă!  
La mulţi ani, dragă Prietenă!  
----------------------------------  
 
Daniela GÎFU  
Iaşi, început de iunie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
ROXANA ISTUDOR – O DOVADĂ DE MATURITATE, SENSIBILITATE ȘI PROFESIONALISM – / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1985, Anul VI, 07 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!