CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Daniela Gîfu         Ediţia nr. 1976 din 29 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Daniela GÎFU - DORU DINU GLĂVAN – O CĂLĂTORIE PE UNDE SONORE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt, cred, puţini dintre cei trecuţi de 40 de ani care să nu fi auzit de sloganul „Radio Reşiţa, Dragostea Mea!”. Un post public regional de radio, dintre cele mai ascultate şi cunoscute nu doar prin aria de acoperire, cât mai ales prin diversitatea programelor, care a reuşit să se remarce prin vocea inconfundabilă a lui Doru Dinu Glăvan. Mărturie, rămâne spunerea, adresată în pragul pensionării colegilor săi reşiţeni, după 44 de ani de activitate la Postul regional Radio Reşiţa, al cărui fondator rămâne: „Este greu să te desparţi de această meserie extraordinar de frumoasă pe care am purtat-o cu onestitate şi decenţă şi am primit înapoi, prin intermediului radioului public, o binemeritată recunoştinţă din partea ascultătorilor. Deşi mă pensionez, voi rămâne o persoană activă, permanent cu sufletul şi gândul la radio”.  
 
Aveam să-l cunosc în urmă cu trei ani la Bucureşti, când m-a invitat să particip la prima (10 decembrie 2013, la teatrul Mignon din Bucureşti) dintre acum tradiţionalele serate „Eminescu, jurnalistul” pe care Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) le organizează lunar. S-a jucat atunci piesa de teatru „Interviu cu Mihai Eminescu” aparţinând scriitorului şi jurnalistului Miron Manega. Era startul unor întâlniri şi dezbateri publice în care articolele eminesciene din ziarul „Timpul” şi opera sa per ansamblu continuă să suscite polemici şi astăzi.  
 
Cu o ţinută atletică, extrem de implicat în organizare, politicos, decent în spaţiul public, aş spune fermecător, preşedintele UZPR m-a impresionat din prima clipă. Începusem să comunicăm de parcă ne cunoşteam de când lumea. Firesc, UZPR avea să devină curând şi familia mea, iar Doru Dinu Glăvan un minunat prieten. De atunci, avem un dialog constant, iar proiectele comune nu au întârziat să apară. Regretul meu, în acest moment, este faptul că nu am reuşit să-i pun în braţe darul pe care-l merita: un volum aniversar. Fiindcă există oameni care merită să fie omagiaţi. Un act de cinstire, un gest simbolic, un buchet de garofiţe în pragul lunii Cireşar…  
Minunat Om, reputat jurnalist, îndrăzneţ lider, spirit întreprinzător, manager abil, Doru Dinu Glăvan fascinează la fel şi la cei 70 de ani pe care-i împlineşte pe 7 iunie (n. 7 iunie 1946 la Timişoara). Un excelent prilej de a ne bucura de prezenţa unui om de radio cu o carieră impresionantă. Peste 50 de ani, fiindcă nu uităm şi cei 6 ani de activitate la Radio Timişoara. Original prin cutezanţa viziunii, reuşeşte să îmbine cu uşurinţă şi profesionalism pasiunea pentru radio cu cea pentru sport. S-a dedicat prioritar disciplinelor olimpice - atletism, gimnastică, nataţie -, comentând pentru români de la campionatele naţionale (copii, juniori şi seniori), Jocurile Balcanice, Campionatele Europene şi Mondiale, până la Jocurile Olimpice. A servit, cu aceeaşi dăruire şi pricepere, presa scrisă şi cea audiovizuală, fiind recunoscut ca un frenetic şi entuziast jurnalist, preţuind viaţa şi oamenii.  
  
Într-un apogeu al carierei a fost ales preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, dovedindu-şi cu prisosinţă atașamentul și grija față de colegii de breaslă. După patru ani de mandat reușește, în sfârşit, să aducă jurnalismului recunoaşterea, de către autorităţi, a calităţii de creaţie. Un lucru fundamental pentru întreaga breaslă, apreciată ca atare. De-a lungul impresionantei sale activități a fost distins cu zeci de premii şi diplome individuale și colective, rămânând o voce distinctă în jurnalismul românesc.  
  
 
De-a lungul impresionantei sale activităţi a fost distins cu zeci de premii şi diplome individuale şi colective, făcând auzită vocea Banatului Montan.  
 
La mulţi ani, maestre!  
La mulţi ani, drag prieten!  
----------------------------------  
Daniela GÎFU  
Iaşi, sfârşit de mai 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Daniela GÎFU - DORU DINU GLĂVAN – O CĂLĂTORIE PE UNDE SONORE / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1976, Anul VI, 29 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!