CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  
Autor: Daniela Forcos         Ediţia nr. 3515 din 15 august 2020        Toate Articolele Autorului

SCRISOARE DIN STRAINI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCRISOARE DIN STRAINI 
  
Plouă necontenit de mai multe zile .Ziua tristă și-aproape cenușie se contopește cu apusul . În ochii florilor mele galbene nu mai răsar demult zorile , iar în ceașcă de cafea ,gustul, a uitat să-și potrivească doza de miere . Mă plimb prin cămăruța rece ,încoace și-ncolo, fără niciun sens, într-o răzvrătire vie de amintiri, cu sufletul izolat de tot ce-i omenesc... și de mine însumi .Voiam să mă ridic , să urlu să sparg ceva , să fac orice ,doar să nu mai stau îngrămădită în gânduri și-n frânturi de viață abisale. 
  
Cu o voință impusă și cu o prudență aproape inconștientă, am încetat să mă chinuiesc, deși broboane reci și apăsătoare de griji îmi amenință fruntea și-mi îneacă respirația .O stare de panica mă cuprinde și vrând să scap din încătușarea-i perfidă , încerc să-mi dirijez gândurile în altă parte . Fereastra... 
  
doar dincolo de fereastră poți vedea mai clar o alta lume .Fereastra , pe ale cărei geamuri ,curg fără noimă temeri și speranțe, întrebări ,răspunsuri despre care numai eu și bunul Dumnezeu mai știm de ele . O deschid larg. 
  
Vântul înșelător zburda prin aerul plin de suliți lichide , aproape imperceptibil, și totuși înțepător, aducându-mi copioase picături de ploaie pe față și mâini ,iar singurul sentiment care-mi scrijela sufletul, și mă invada de-a binelea ,era nesiguranța. Parcă visez , și totuși trăiesc trista realitate . 
  
Mă gândesc la viața mea și la atâtea lucruri... 
  
,, fără copii sunt neputincioasă, lăsându-i departe, mi-am pus fericirea pe foc ,visele nu mai sunt vise ,iar în buzunarul pieptului , mi-e ger ''Așa mă găseau zorile , cultivând lacrimi . 
  
Într-un colț al camerei mele ,o oglindă veche , împărțeste fragmente și așchii de timp cu mine , ea însăși plină de amintiri, în care, privindu-mă, îmi numărăm ridurile , lacrimile și anii.Tâmplele mele ninse de timp mă făc să cred că mă apropii încet, de vârsta la care ar fi trebuit să am deja totul ,dar că, încă nu am realizat tot ceea ce îmi doresc pentru copiii mei. 
  
Le voi putea oferi oare un viitor fără griji ? 
  
Fiul meu, eroul mamei, care -mi seamănă atât de mult, puiul mamii care-mi zâmbește cu sufletul , cu o ironie fermecătoare și o sensibilitate înnăscută ,îmi dă puterea de a rezista printre străini 
  
Cât de greu i-o fi singur! La paisprezece ani este încă un copil. 
  
La orizontul grijilor mele, mai întrevăd o rază de speranță. Învăța bine , are multă voință, iar acest lucru mă ajuta să suport mai ușor depărtarea . 
  
Mă opresc pentru un moment, respir și-mi șterg ochii înlăcrimați. Îmi duc mâna la piept ca pe un gest de resemnare ,de a mă liniști singură ,și-mi storc venele gândirii ,care pulsau în mintea și-n inima mea mai puternic decât un vulcan înainte să erupă. 
  
Și -apoi fetița mea ,la doar doi ani și trei luni, nu înțelege mare lucru , este mereu preocupată de cum se îmbracă, dacă păpușile au adormit ,scrie în felul ei ,iar când își termină caietul, trece rapid pe pereții bunicii și desenează ,,o mamă"! 
  
Dumnezeule! 
  
Nu o cunosc bine, nu stiu ce îi place să mănânce ,cu cine vrea să se joace, , dar o iubesc cu tot sufletul meu ,,japoneza mamii" 
  
Îmi doresc, ca într-o bună zi să o aduc , să trăiască cu mine. 
  
Am sufletul pustiit , ca un câmp după furtună plin de vreascuri rupte ..și de nimic . 
  
,,De unde vine -atâta tristețe, ce rătăcește prin mine, lăsându- mă goala ? De unde vine -atâta dor ,care îmi explodează în suflet, formând un,, crater "pe care nu-l mai pot umple cu nimic?'' 
  
Cu ochii plini de lacrimi, încep să scriu și cuvintele răsar ,din cerneală tristeții, ca și cum cineva mi le-ar fi dictat. 
  
De undeva ,coboară o simfonie straziantă, percepută numai de mine ,părea a să fie adusă de ploi ,ca o despărțire de ape ,într-un plâns de cuvinte ...sunt sigură că vine din necunoscut ,să-mi schimbe viața pentru totdeauna. 
  
În noaptea interioară a sufletului meu ,căut o stea de curaj.Acolo unde mai ieri aveam gânguritul unui zâmbet de viață, acum este doar întuneric apăsător. 
  
Nu le pot spune ,, noapte bună '', nu pot să- i sărut și să-i îmbrățișez așa cum făceam întotdeauna. 
  
Iau din sertar pozele lor și de emoție le scap pe podea .Le strâng ,aproape le culeg ca pe niște lucruri sfinte și le duc la piept în timp ce dorul , ca un susur de apa vindecătoare venită parcă din munți, mă mai păsuiește un pic . 
  
Le privesc chipurile învăluite de inocenta unei lumini calde, care mă face să mai iert încă o dată soarta . 
  
Parcă vocile lor ,cu o sublimă puritate și gingășie umplu camera rece și sufletu-mi chinuit . 
  
Parcă sunt pe marginea unui râu , la poale de luncă, și nu aud decât glasul copiilor mei. 
  
Poate voi trăi din nou seninătatea cea făr' de mister a întâlnirii cu ei ,poate va amuți pentru totdeauna zgomotul lacrimilor și mă voi scalda în plenitudinea bucuriei sufletului ,când vor fi cu mine. 
  
Poate ... 
  
Nu se pot șterge din memorie zbaterile și frământările vieții ,dar le poți netezi cu radare și credință în Dumnezeu... 
  
Nu mai știu cât am plâns , câte cuvinte s-au frânt de durere pe pagina îngustă a vieții mele , dacă ploaia a stat sau dacă cerul și-a închis perdelele albastre de catifea ,dar știu că un ștergar de lumina blândă și liniștitoare îmi usucă fruntea si inima, de picaturile suferinței și a fragilității mele de mamă. 
  
Da , o rază de soare a pătruns prin fereastră micuța și s-a frânt în lacrima mea . 
  
Italia 2005 
  
© Daniela Forcoș 
  
Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE DIN STRAINI / Daniela Forcos : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3515, Anul X, 15 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Daniela Forcos : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Forcos
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!