CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Daniela Dumitrescu         Ediţia nr. 1925 din 08 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Visul Elei
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un vis vechi se zbate zadarnic, așa cum se zbate într-o icoană, un înger fără o aripă. E atât de vechi încât nici el nu mai știe când s-a născut ori pentru ce s-a născut. Menirea lui s-a pierdut prin praful timpului. Ela l-a alungat de nenumărate ori. El a refuzat să plece. A urmat-o pas cu pas, precum un câine credincios. Și-a propus să îl uite. El nu a voit să moară. E străveziu și delicat ca dantela croșetată de mama ei, cea cu ochii veșnic triști, buzele strânse și întotdeauna tăcută.  
 
Praful s-a așternut peste visul Elei, peste ceea ce ar fi trebuit să fie, dar nu a fost niciodată.  
 
-Ce să fi fost???  
 
A uitat și visul, a uitat și Ela. Știe doar că el există acolo, pe undeva, în pieptul ei. Îl simte ca pe un junghi ascuțit ce-i taie respirația. Îl simte ca pe un tremur ce-i înmoaie picioarele și nu o lasă să înainteze. Trage aer adânc, adânc...înghite o dată...junghiul dispare preț de o secundă...apoi reapare. L-ar vinde în piață, pe tarabă:  
 
-Vând vis vechi, prăfuit, nefolositor mie. Totuși, este nemuritor și nu vă părăsește niciodată. Este fidel ca umbra ce pășește sub călcâiul obosit. E visul meu, dar îl dau vouă, eu nu mai știu să visez!  
 
Minte: nu mai vrea să viseze, dar acesta este micul ei secret. Ela se teme să nu se prăbușească iar, cu aripile frânte căci a visat și ea odată, plutind pe aripile unei libelule albastre. Oare când a căzut din cremenea cerului?  
 
- Nu! Nu! Îl dau și rămân aici, jos. Din picioare să-mi crească rădăcini groase și să le port așa cum condamnații pe viață își poartă lanțurile grele.  
 
Hmmm... Ela zâmbește amar. Visul ei se zbate în colivia trupului. Nu-i mai este casă. Se întoarce cu spatele, strânge din dinți și înghite câteva lacrimi. Gata! Visul Elei nu se mai zbate.  
 
-Să fug acum, cât timp nu mai pâlpâie dorința în el, a fost unicul gând ce îi străbătea mintea. E momentul! Strigă ea și dispare printre umbrele ce-i bântuiau lumea neînțeleasă.  
 
Referinţă Bibliografică:
Visul Elei / Daniela Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1925, Anul VI, 08 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Daniela Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Dumitrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!