CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  
Autor: Daniela Achim Harabagiu         Ediţia nr. 3643 din 21 decembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Daniela ACHIM-HARABAGIU - UNIȚI PRIN ARTĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Note despre Ediția a III-a a Taberei Internaționale de Pictură în aer liber de la Nenciulești  
 
Câteodată simți că nu poți tine pasul cu viața! Altădată nu simți, dar tot în urma ei ești, deși nu îți dai seama. Așa a fost anul acesta. Îl bănuiam a fi unul bun, minunat, curat, format din două cifre care merg frumos una după alta ca două grațioase lebede cu puii lor pufoși. Așteptam cu nerăbdare să se sfârșească iarna, fericită că scap de frig, să pot petrece clipe minunate în aer liber, să merg la diverse evenimente literare, artistice, să merg la expoziții, lecturi publice... Hmm... Nu prea a fost așa. Mulți oameni dragi și importanți au trecut Stixul,... Dar, până la urmă toți îl vom trece, asta face parte din viață. Și cu toate acestea, tot am prins ceva din bucuriile ei.  
 
M-am trezit în luna iunie, crezându-mă în aprilie, că merg să cumpăr semințe de flori de piatră. Nu mi-a dat vânzătoarea spunând că e târziu, nu se mai pun semințe de flori în iunie, că nu mai au când să crească, spunea. Am plecat și mai buimacă de la ea. Dar, ce știa ea? Nimic. Au ieșit singure din semințele căzute din florile uscate de anul trecut, la puțin timp după ce m-a refuzat. Se pare că nu doar noi, oamenii, întârziem în ținerea pasului cu viața, ci și florile.  
 
Apoi am pus semințe de zorele, pe care mi le-a dat un tânăr coleg, si au răsărit, au și înflorit, și le-am și pictat. Dar nu despre flori voiam să vă spun, ci despre faptul că am rămas în urmă cu scrisul notelor despre expoziția lucrărilor Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber de la Nenciulești Ed. a III-a 2020. Am promis că le scriu. Da, este vorba despre acea tabăra de pictură în care domnul Șerbănescu ne-a făcut întâlnire cu arta unor pictori și oameni minunați. Și ea fost puțin întârziată ca și mime, ca și florile, dar a fost!  
 
Anul acesta, doar cu arta lor, cu ei nu, din motive de pandemie cu acel virus nou, deși mi-ar fi plăcut mult să-i revăd! După două luni de "izolare la domiciliu" nu mai aveam nicio speranță că voi participa la Tabăra Internațională de Pictură de la Nenciulești. Dar, ce știam eu. Dumnezeu lucrează prin oameni!  
 
Chiar dacă nu ne-am întâlnit fizic, domnul Tudor Serbanescu a avut grijă să se întâlnească artele între ele și artiștii români ce au fost prezenți la vernisajul expoziției.  
 
Și așa ne-am trezit la jumătate de septembrie, frumos și blând ca o zi de vară în care a fost organizat vernisajul lucrărilor celei de III-a Ediții a Taberei de Pictură în Aer liber de la Nenciulești.  
 
Câtă bucurie, câtă încântare, câtă frumusețe! Dublă bucurie! Pentru că acea zi sărbătoream deschiderea Expoziției dar și ziua de naștere a artistei Cristianei Purcărea!  
 
Iată că domnul Șerbănescu a întors timpul înapoi și a reușit!  
 
Au expus artiștii: SVETLOZAR NEDEV (Bulgaria), SVETLANA SOLO (Rusia), SVETLANA ELANTSEVA (Anglia), JOSEPH NOCE (Franța), KORKUT TIRYAKI (Turcia) și LAURA CULCEA, CRISTIANA PURCĂREA, RAREȘ KERERKE, TUDOR ȘERBĂNESCU (România) și subsemnata cu pseudonimul HARA DANA tot din România.  
 
După vernisaj au fost schimbate idei despre cum am putea face cunoscută arta noastră, într-o manieră inedită, și vizitată de cât mai mulți oameni iubitori de frumos, cum ar fi: să expunem lucrările în Parcul din Pădurea Vedea, într-un cadru organizat în acest sens, să expunem planșe tipărite și plastifiate puse pe panouri în parcuri sau grădini publice pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere restricțiile cauzate de pandemie și totodată, pentru că e o tabără de pictură în aer liber, să putem expune și cum a fost ea conceptual gândită: „ÎN AER LIBER”. Așa vom avea artă la tot pasul, în orașul nostru sau în alte orașe și ne putem bucura că dăruim din frumosul ce ne-a fost dat. Sperăm să avem și sprijinul autorităților care în această manieră ar putea atrage vizitatori și iubitori de artă.  
 
Gazda expoziției de anul acesta a fost Centrul Județean pentru Pentru Promovarea si Conservarea Culturii Tradiționale Teleorman, cu sprijinul și participarea Centro Pro Arte Alexandria și Primăriei Nenciulești. Trebuie spus că lucrările expuse la fiecare ediție rămân câștigate Taberei, care va înființa un muzeu ce va cuprinde toate lucrările artiștilor.  
 
Momentul final al Taberei a fost marcat pe data de 3 decembrie 2020 când au fost dăruite de către domnul Tudor Șerbănescu diplomele de participare la Ediția a III-a a Taberei Internaționale de Pictură în aer liber de la Nenciulești. Deși materializată în mod individual și diferit, arta ne unește și susține viața! Dovada certă a faptului că arta este ceea ce rămâne în urma noastră ca oameni este dată de forța creației. Arta ne-a unit și ne va uni în toate timpurile acestei lumi, chiar și pe pandemie, este și va fi mărturia omului ca parte din Divinitate.  
----------------------------------  
Daniela ACHIM-HARABAGIU  
Nenciulești - Alexandria  
11 decembrie 2020  
 
Referinţă Bibliografică:
Daniela ACHIM-HARABAGIU - UNIȚI PRIN ARTĂ / Daniela Achim Harabagiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3643, Anul X, 21 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Daniela Achim Harabagiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Achim Harabagiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!