CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Dan Teodorescu         Ediţia nr. 3001 din 20 martie 2019        Toate Articolele Autorului

Dan TEODORESCU - UN BAL DE POVESTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prima ediţie a Balului de Primăvară al Scriitorilor şi Artiştilor Plastici din Iaşi şi din Regiunea Nord-Est a României s-a derulat sâmbătă, 9 martie 2019, la Salonul Moldova din cadrul Unita Turism Holding - Hotelul Moldova Iaşi.  
 
Pe parcursul a peste 6 ore, 80 de participanţi s-au ospătat din bucatele preparate de bucătarii restaurantului din cadrul renumitului hotel ieşean situat lângă Palatul Culturii şi au dansat moldoveneşte, adică veselia şi voioşia au fost la ele acasă. Plus că, cei prezenţi au ascultat şi un reuşit recital de epigrame şi poezie din partea Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, în prima linie fiind plutonul de umorişti şi poeţi alcătuit din Mihai Batog-Bujeniţă (directorul ALPI), Georgeta Paula Dimitriu, Eugen Deutsch, Cornelia Livia Bejan, Ioan Hodaş, Doina Toma, Angela Pistol, Rodica Ioniţă-Grosu, Corina Matei-Gherman, Vasile Unguraşu şi Constantin „Ticu” Mihai.  
 
Cei mai „pontoşi” dintre participanţi au luat parte şi la un inedit concurs de bancuri „cu perdea”, marele premiu fiind acaparat de scriitorul vasluian prof. Ioan Hodaş.  
 
Programul artistic de înalt nivel a fost susţinut de interpreţii Nina Cuciuc, Rodica Ioniţă-Grosu, Ana Ştefănică, Ştefan Deaconiţa şi Karla Ursu, la pupitrul tehnic fiind mereu pe baricade profesioniştii Nicolae „Culiţă” Păduraru şi Nicolae Petcu.  
 
Binecunoscutul interpret bucureştean Cătălin Crişan a salutat şi el manifestarea artistică ieşeană, făcând fotografii cu tinerii artişti prezenţi la Balul de Primăvară, precum Karla Ursu şi Silviu Teodorescu.  
 
Din partea organizatorilor, Dan Teodorescu, Corina Matei-Gherman şi Calistrat Robu au oferit celor prezenţi diplome de excelenţă şi de onoare, în aplauzele participanţilor. Scriitoarea şi pictoriţa Viorica Şerban (care pe 8 martie şi-a aniversat ziua de naştere) a oferit două tablouri tip portret colegelor Rodica Ioniţă-Grosu şi Corina Matei-Gherman.  
 
În finalul evenimentului, şeful sa sală Viorel Hreniuc a prezentat publicului tortul festiv în greutate de peste 8 kg, unde s-a scris „Balul de Primăvară - La mulţi ani - 9 martie 2019”.  
 
Organizatorii manifestării de la Iaşi au fost Asociaţia Literară Păstorel Iaşi, Liga Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, Uniunea Creatorilor de Artă - Sucursala Iaşi şi Unita Turism Holding - Hotelul Moldova Iaşi.  
 
Principalii parteneri media au fost publicaţia „SPORT FAN CLUB”, revista „Moldova Literară”, Agenţia de Presă „Aşii Români” şi ziarul „Vocea Ta”, ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania şi revista „Mioriţa USA”, care se editează la Sacramento - Statul California - SUA.  
 
Din rândul participanţilor la Balul de Primăvară, un grup de 49 de scriitori, artişti plastici, dar şi oameni din lumea sportului vor efectua şi o excursie de teme culturale în Republica Moldova, pe traseul Sculeni - Bălţi - Soroca - Orheii Vechi - Chişinău - Mănăstirea Căpriana .- Albiţa - Iaşi, în zilele de 13 şi 14 aprilie 2019, cu ajutorul firmei de turism Prisma Tour Iaşi.  
----------------------------  
Dan TEODORESCU  
Iasi, 10 martie 2019  
 
Referinţă Bibliografică:
Dan TEODORESCU - UN BAL DE POVESTE / Dan Teodorescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3001, Anul IX, 20 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Dan Teodorescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Teodorescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!