CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Dan Teodorescu         Ediţia nr. 2835 din 05 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

Dan TEODORESCU - DEMNITATE, SOLIDARITATE, RESPECT !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În prima zi din octombrie, pe plan mondial se aniversează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În acest context, pe 1 octombrie 2018, Sala „Ana Aslan" din cadrul Centrului Cultural Multifuncţional pentru Persoanele de Vârsta a Treia din Iaşi a găzduit un eveniment cultural de excepţie, sub titulatura „Demnitate, Solidaritate, Respect". Organizatorii au fost Centrul Cultural Multifuncţional pentru Persoanele de Vârsta a Treia Iaşi şi Asociaţia Judeţeană Iaşi Moldova a Pensionarilor, moderatorii manifestării fiind Magdalena Lupu şi Mihai Vieriu.  
 
Pentru început, Liviu Filipescu - preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice a prezentat importanţa Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, unde s-a menţionat şi câteva aspecte legate de valoarea punctului de pensie în România.  
 
Din partea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Marian Stanciu a lecturat un mesaj trimis ieşenilor de preşedintele Preda Nedelcu.  
 
În continuare, preotul Radu Brînză, de la Parohia Sf. Haralambie Iaşi, a vorbit asistenţei despre valorile morale ale familiei, cu trimiteri clare la participarea românilor la Referendumul din 6-7 octombrie 2018. Părintele a spus: "Cu Hristos, iubirea nu se termină niciodată! Familia este sfântă, iar statul este puternic, când o familie este puternică, iar familia trebuie să fie constituită dintr-un bărbat şi o femeie. Biserica nu face politică, dar ea susţine referendumul, unde cu toţii e bine să votăm DA! Vă rugăm, ca pe 6 şi 7 octombrie să spuneţi DA la referendum. Să dea Dumnezeu să reuşim!".  
 
A urmat un program cultural-artistic de ţinută, la care şi-au adus contribuţia Grupul Coral "Senior" (dirijor: Elisabeta Ciobanu - 82 ani) şi Grupul Coral "Seniorii celor Şapte Coline" (dirijor: Elena Apostol). Soliştii ultimului grup coral menţionat au fost Iulia Rabac şi Roxana Poiană, iar Stela Lazanu a avut un recital poetic de excepţie. Iulia Rabac a prezentat publicului şi un frumos recital de muzică populară.  
 
Actriţa Ina Paladi a recitat un poem de Adrian Păunescu, iar Angela Pistol a rostit o poezie proprie, ambele în spiritul evenimentului. Inginera Zenovia Ghican a dorit să expună câteva metode medicale speciale, prin autocontrol, elaborate de Dan Seracu, fără însă a avea un prea mare succes la public. În final, cei prezenţi au putut admira şi expoziţia de pictură "Culorile toamnei" a lui Iulian Ipimahi, absolvent al Şcolii Populare de Arte Iaşi.  
-----------------  
Dan TEODORESCU  
Iași, 5 octombrie 108  
 
Referinţă Bibliografică:
Dan TEODORESCU - DEMNITATE, SOLIDARITATE, RESPECT ! / Dan Teodorescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2835, Anul VIII, 05 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Dan Teodorescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Teodorescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!