CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Dan Teodorescu         Ediţia nr. 2681 din 04 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Dan TEODORESCU - PARTENERIATUL CULTURAL ROMÂNIA - GERMANIA A URCAT ÎN ALPI ŞI APOI A AJUNS ÎN DACIA!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colaborarea culturală dintre Asociaţia Literară “Păstorel” Iaşi (ALPI - preşedinte: Mihai Batog-Bujeniţă) şi Asociaţia DACIA e.V. (din Nürnberg - Germania, preşedinte: Ionela van Rees-Zota) este deschisă de mult timp, revista "Vocea Ta" şi site-ul Agenţiei de Presă "Aşii Români" inserând capitole întregi din creaţiile literare ale umoriştilor români din oraşul celor "Şapte Coline".  
 
În replică, pentru eforturile depuse pe altarul culturii din diaspora românească din Europa, ALPI şi revista ieşeană "Booklook" au premiat-o pe doamna Ionela van Rees-Zota cu o frumoasă diplomă de excelenţă, dorindu-i mereu succes în superba activitate pe care a duce în Germania şi nu numai. Dar iată că, în anul CENTENAR 2018 - CENTENARUL MARII UNIRI, cele două asociaţii s-au unit şi scriptic, printr-un parteneriat cultural de mare importanţă şi amploare.  
 
Conform protocolului încheiat în luna aprilie 2018 şi semnat de cele două părţi implicate, se menţionează că Asociația “DACIA e.V.” (Germania) şi Asociaţia Literară “Păstorel” Iaşi (România), în calitate de părţi ale acordului, sunt ghidate de interese comune, cu scopul de a descoperi avantaje şi a dezvolta beneficii reciproce de ordin relaţional în domenii economice, culturale și educaționale, ele ajungând la următorul acord:  
 
• Articolul 1: Părţile vor coopera în scopul dezvoltării şi întăririi relaţiilor economice, culturale, educaționale și de alt gen, conform statutului lor, în vederea dezvoltării de proiecte și evenimente comune finanțate din surse externe – granturi ale Comisiei Europene, alte surse naționale și internaționale - sau proprii.  
• Articolul 2: Părţile vor facilita schimbul de informaţii pentru cooperarea în domeniile precizate în Art. 1, care ar putea fi folositoare ambelor părţilor.  
• Articolul 3: Părţile vor ţine regulat conferinţe, simpozioane, seminarii, workshop-uri, mese rotunde etc… pentru a crea oportunităţi de dezvoltare membrilor din ambele organizaţii.  
• Articolul 4: Părţile se vor consulta în mod regulat în vederea abordării oportunităților de dezvoltare pe proiecte comune, rezolvării problemelor curente şi de perspectivă în cooperarea dintre ele.  
• Articolul 5: Acest acord nu implică angajamente financiare pentru nici una din părţi.  
• Articolul 6: Acest acord va intra în vigoare la data semnării lui şi este valabil pe perioadă nedeterminată. Acordul se va înnoi automat, excepţie fiind cazul în care una dintre părţi o va informa pe cealaltă, în scris, cu cel puţin o lună înainte, de intenţia de a se retrage din acord.  
 
Acest acord este semnat în două copii, de către preşedinţii: Mihai Batog-Bujeniţă şi Ionela van Rees-Zota, ambele fiind identice şi valide legal în limbile germană şi română.  
 
IONELA VAN REES-ZOTA VA FI PREZENTĂ LA IAŞI, LA MANIFESTAREA DENUMITĂ FORZA ZU 2018  
 
Să mai menţionăm că, în 2018, FORZA ZU se întoarce la Iaşi. Așadar, între 24 și 27 mai, cei mai importanți artiști vor urca pe scena ieşeană a celui mai mare concert din România, moderatorii fiind ieşeanul Daniel Buzdugan și bucureşteanul Mihai Morar! Vor fi, după cum ne anunţă organizatorii, patru zone de distracție: Street Food, proiecție de filme, artă urbană, teatru stradal.  
 
„Pe data de 27 Mai 2018 voi fi prezenta la Iași, la invitația domnului Primar Mihai Chirica, unde voi participa la cel mai mare spectacol în aer liber, prezentându-le oamenilor de acolo activitățile românilor din Germania, dar în mod deosebit celebrând faptul ca sunt prima persoană din afara țării care încheie un contract de colaborare cu biroul special creat pentru Diasporă (Şef birou: Adina-Roxana Stoleru), din cadrul Primăriei Municipiului Iași. FORZA ZU 2018 este la a 8-a ediţie, are loc din nou la Iaşi, iar în 2013, când acest eveniment s-a petrecut tot la Iaşi, au fost prezenţi peste 100.000 de oameni. Să fie într-un ceas bun! Ieșeni, ne vedem personal!", a mai declarat germana de origine română Ionela van Rees-Zota, mamă a trei copii frumoşi şi care luptă mereu pentru ca românii din diasporă să fie uniţi în cuget şi simţiri!  
---------------------------  
Dan TEODORESCU  
Iaşi, România  
1 Mai 2018  
 
Referinţă Bibliografică:
Dan TEODORESCU - PARTENERIATUL CULTURAL ROMÂNIA - GERMANIA A URCAT ÎN ALPI ŞI APOI A AJUNS ÎN DACIA! / Dan Teodorescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2681, Anul VIII, 04 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Dan Teodorescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Teodorescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!