CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Cum am hotărât sa scriu!!??
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cum de am ales acum să scriu romane pentru a fi citite????....  
  
-Vă atrag titlul cu imaginea de pe coperți?  
  
-V-a avertizat cineva să o faceți?  
  
-Sunteți cumva un rebel, un gânditor excentric;unul care nu se adaptează;unul care cel mai adesea face contrariul decât i se spune ??Sau pur și simplu sunteți curios? Să fie această carte ceva ce nu știți ? Recunoașteți că deși credeți că știți ce este viața și ce vă pregătește ea, cu toate acestea în intimitate sperați că soarta vă vrea încă odată binele, că poate totuși se întâmplă ceva neașteptat care vă scoate în cele din urmă din rutină.Viața publică și personală se deteriorează tot mai mult. De ce se întâmplă așa? Cum de nu putem schimba nimic?Putem și acest imprevizibil se petrece acum!Poate nu din întâmplare am scris această carte!Poate că în clipa de față aș fi vrut să fac cu totul altceva, dar o voce secretă m-a atras astăzi în acest loc pentru a scrie această carte neobișnuită, o carte care pentru mine are o desăvârșire unică.. Cum de mi-a venit ideea să intitulez astfel această carte ?  
  
Iată-mă, eu sunt autorul! Un autor care s-a gândit cândva că nu poate schimba viața pur și simplu..nu prin cuvinte ci prin viața însăși. Acum omul din mine care odată se considera autor ar dori să vă împărtășească unele informații care cu certitudine, vă va face să progrsați în viață, așa cum un tată și o mamă, dau sfaturi copilului lor în speranța că acesta nu va cădea în aceiași capcană ca și ei. Dacă...și cum va decide în cele din urmă copilul nu mai depinde de părinți, totuși unii copii au ascultat de sfatul, sau de recomandările acestora...  
  
Ce părere aveți? Credeți că imaginea dumneavoastră despre lume se bazează numai pe propria experiență și că rezistă unei verificări temeinice? Ori ați citit prea mult despre aceasta? Întrebați-vă singuri !Și fiți extrem de cinstiți când procedați astfel...Eu personal consider că am o parte de vină în rătăcirea acestui drum !!  
  
ÎN LOC DE CONCLUZII  
  
- Care este drumul către fericire?  
  
- Fericiți sunt cei care iubesc, fericiți sunt cei care mulțumesc. țFericitții traiesc în armonie. Fericiții văd adevarata frumusețea lumii. Fericiții se bucură de soare. Fericiții sunt gata să primească soarele in brațe. Fericiții sunt liberi. Fericiții iartă.  
  
- Cum sa trăim în lumină?  
  
- Savurați fiecare picatură a vieții. -O viață traită în zadar va da naștere nefericirii…. și să știi că ceea ce se află în interior, aceea se află și în exterior. Lumea este sumbră pentru că inima este sumbră. Fericirea este apusul soarelui.  
  
- Cum sa trăim in armonie?  
  
- Traiește simplu. -Nu fă rău nimanui. -Nu invidia. -Lasă ca îndoielile să treacă și nu cauta altele noi. -Dăruiește-ți viață frumosului. Creaza pentru artă…., dar nu pentru recunoaștere. Dă viața trecutului, uitându-l.- Adu în lume ceva nou. -Umple-l cu iubire. Acolo unde este iubire…. acolo este si Dumnezeu.  
  
Traiește in armonie!  
  
-Fii tu însuți!”,  
  
Pentru încheiere aș dori să spun că, pe lângă ce ne-a fost dat de natură, ca să trăim mai mult sau mai puțin, mai este și aportul nostru, anume moderația în tot ceea ce facem. În ultimă instanță, una dintre taine este să nădăjduiești mereu la altceva, ca și când ai fi nemuritor.  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cum am hotărât sa scriu!!?? / Dan Petrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3133, Anul IX, 30 iulie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Dan Petrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Petrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!