CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

Cuvănt de mântuire
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cuvant de mantuire 
  
Când furtunile vieţii uneori îţi întunecă seninul din ochii tăi , lăsându-ţi privirile aţintite spre pământ, iar sufletul obosit îşi opreşte pentru o clipă zborul spre cer , când priveşti în jur şi observi că florile tinereţii se scutură încet ,iar stâncile din cale îți răsucesc pasul uşor fără să poţi face ceva,aruncă-ţi ancora pe ţărmul iubirii. Îndreaptă-ţi pasul spre cer şi ochii spre ţărmul veşniciei . Ai încredere! Şi această iubire care-ţi este oferită , niciodată , o..niciodată nu te va dezamăgi ! Ea va fi puterea vieţii tale , puterea sufletului tău , puterea credinţei tale ..Pentru că Iubirea….Iubirea este….ISUS …” 
  
Căutați fericirea în sufletele voastre. Nu o căutați în afara voastră. Să nu așteptați fericirea să vina din altă parte, decât din lăuntrul vostru, din sufletul vostru, unde sălășluiește Domnul Iubirii, Hristos. Dac veți aștepta fericirea din afara voastră, veți trăi decepții peste deceptii si niciodată nu o veți atinge." 
  
Dar de ce L-a urât lumea pe Măntuitorul Iisus Hristos? La aceasta ne răspunde El Însuși, zicand: "Pe Mine Ma urăște lumea, pentru că eu mărturisesc despre ea că lucrurile ei sunt rele" (Ioan 7, 7). Încep să îmi dau seama că lumea urăște pe acela care îi vede și îi spune pe fața greșelile, căderile și păcatele ."După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri și în multe chipuri, a vorbit părinților noștri prin prooroci, în zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit noua prin Fiul" (Evrei 1, 1-2). După cum lumea i-a urât pe prooroci, tot așa ea L-a urât și pe Hristos... tot așa îi va urâ și pe creștini, până la sfârșit. 
  
Când vezi și taci, ești răbdat cu ușurință, când începi însă a spune căderea celui rău, atunci ai toate șansele de a fi urât și redus la tăcere. Ba mai mult, chiar daca nu spun nimic, chiar dacă nu acuză verbal, prin însăși viețuirea lor curată, creștinii mustră fără cuvinte pe aceia care trăiesc în poftele trupului și în tot soiul de patimi lumești. 
  
Astăzi, din ce în ce mai mult, creștinismul este arătat cu degetul, ca fiind împotriva ordinii "naturale" a lucrurilor, împotriva dezvoltării unei societăți moderne și a unei stări sociale mai înalte. Și astăzi, ca și în vremea imperiului roman, creștinii se supun stâpânitorilor, nu se revolta și nu fac uz de violență, nu instigă la ura si la ură, ci numai își văd de viața lor, luptând cu păcatele și căutând Împărăția. Creștinii nu sunt însă consumatori împătimiți a produselor pe care lumea le ridică pe piedestaluri poleite și luminate, iar pentru aceasta, lumea iî urăște. New-age se dorește a fi o "era nouă", dezbrăcată de toate cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, cuvinte care acuză păcatele și căderile lumii. Lumea actuala urăște pe cei care nu sunt consumatorii produselor ei (mass-media, alimente, haine, tehnică), căci ea traiește pe seama lor. Iar cei dintâi care se luptă spre a nu ajunge dependenți de lume sunt tocmai creștinii. 
  
Persecuțiile duse impotriva creștinilor din Imperiul Roman sunt mai actuale ca oricând, însă astazi ele sunt atât de bine ascunse sub tehnici fine de manipulare, sub legi și Constituții atent întocmite, încât omul se crede liber. Oare de ce nu-și dă nimeni seama că "Drepturile omului" nu au cum sa să aduca în lume "pacea" si "egalitatea", atat de dorite."Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastra și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihna sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară" (Matei 11, 28-30). "Intru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea, dar indrăzniți. Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33). 
  
Prin Evanghelie Apostolii auîndemnat 
  
Așa cum Iisus Fiul,i Omul i-a îndrumat 
  
La Tatăl ceresc și minunat 
  
Rugă să înălțăm neîncetat 
  
Acest popor ce se vrea și crede luminat 
  
Conducatorii și-au ales,nu nu li s-a dat. 
  
Așa cum îs și se comportă,i-au meritat 
  
Cine are urechi de auzit, sa auda ! 
  
________________________________________ 
  
Referinţă Bibliografică:
Cuvănt de mântuire / Dan Petrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1847, Anul VI, 21 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dan Petrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Petrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!