CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: D. Schor         Ediţia nr. 1662 din 20 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

D. SCHOR - PASTILE (1)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Avem o căsnicie foarte frumoasă, îmi spune Ics. Seara împărţim o tabletă calmantă în două şi fiecare ia o jumătate egală cu cea a jumătăţii sale! Poate exista un exemplu mai perfect de armonie conjugală?  
- Da! este de părere Ygrec. Eu şi soţia mea folosim aceaşi periuţă de dinţi... O zi eu, o zi ea.  
 
*  
- Să nu cumperi fondante de ciocolată dacă înviţi prietenii la petrecere de casă nouă, mă atenţionează amicul B. Eu am cumpărat şi ce crezi? Toţi au venit cu câte un pacheţel frumos ambalat şi după ce-au plecat, m-am pomenit cu o mulţime de cutii cu bomboane din astea...  
 
L-am ascultat. In principiu, a avut dreptate. Nu am primit ciocolată, dar m-am pomenit cu o mulţime de sticluţe after shave şi flacoane cu ulei de baie. De altfel, eu nici nu am făcut petrecere de casă nouă. Casa e aceaşi.  
 
*  
Bunicul meu a fost toată viaţa băiaş la baia de abur din Dorohoi, îi spune Cutare şefului de la serviciul personal.  
- Bine, acceptă acesta. Scrie atunci: Originea - industriaşi. Forţa motrice - aburi..!  
 
*  
Zet era considerat şi se purta, de altfel, ca un intelectual. Pe vremuri, în tinereţe, lucrase intr-un atelier de reparat stilouri.  
 
*  
Directorul întreprinderii adună absolut tot personalul şi îi face pe toti vinovaţi de proasta calitate a produselor. Apoi, cere să rămână numai maiştrii şi inginerii şi le spune: "Ştiţi bine că numai voi sunteţi vinovaţi de..." Rămâne apoi numai consiliul de conducere. Acelaş joc. Ajuns acasă, îl ia în primire nevasta: - Incapabilule!  
 
*  
Să presupunem că Romeo şi Julieta nu s-au sinucis şi că s-au căsătorit la primărie. Viaţă de familie obişnuită: spălat vasele, aprovizionare, scutece, bigudiuri, dietă de slăbire,lupta pentru existenţă, preţuri maximale, cursul dolarului şi al euro, grevă la electricitate, plata impozitelor, necazuri la serviciu...Putea să fie el Shakespeare cu zece capete, să vedem ce ar fi scos din noua realitate.  
 
*  
- Aţi auzit, vecinul de la patru, ăla gras, a cunoscut-o pe viitoarea lui nevastă la un Institut de slăbire garantată? Numai că după un an şi ceva, nu a dat jos nici măcar un gram. Soţia lui, în schimb, e subţirică s-o treci printr- un inel.  
- Eh, femeile au mai multă voinţă...  
- Da, mai ales că ea nici nu trebuia să ţină vreo dietă. Lucrează acolo ca instructoare.  
 
*  
- Este bine să ai rude la Ierusalim?  
- Da de unde'... Eu am rude la Ierusalim şi, ascultaţi-mă pe mine, mai bine le aveam la New York.  
- Aha, ca să-ţi trimită cecuri în dolari americani...  
- Nu, pur şi simplu ca să le văd mutrele mai rar.  
------------------------------  
D. SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
15 iulie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
D. SCHOR - PASTILE (1) / D. Schor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1662, Anul V, 20 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 D. Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de D. Schor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!