CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Concurs de poezie şi eseu literar pentru tinerii debutanţi
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Consiliul Judeţean Bacău 
  
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău 
  
Uniunea Scriitorilor din Romania Filiala Bacău. 
  
Concurs de poezie şi eseu literar pentru tinerii debutanţi 
  
Regulamentul concursului 
  
În perioada 21-23 septembrie 2016 se va desfaşura manifestarea “Toamna bacoviană” ediţia a VI-a şi aniversarea a 135 de ani de la naşterea poetului George Bacovia organizată de Consiliul Judeţean Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău și Uniunea Scriitorilor din Romania Filiala Bacău. În programul manifestării este prevăzut şi un concurs de poezie şi eseu literar pentru tinerii debutanţi creatori din ţară si din spaţial cultural românesc din afara graniţelor. 
  
Rolul concursului este acela de a pune în valoare talente tinere care încă nu s-au afirmat în media culturală. 
  
Participanţii la concurs trebuie să respecte obligatoriu următoarele condiţii: 
  
1. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate în volum şi nepremiate la concursurile anterioare ale “Toamnei bacoviene”, redactate cu diacritice, font Times New Roman, 12, la un rând, listate în 3 exemplare. 
  
2. Concursul se adresează tinerilor din România şi diaspora, care nu au debutat editorial în volum şi nu au împlinit 35 de ani. 
  
3. Lucrările se vor trimite până la data de 10 septembrie 2016 pe adresa: usrbacau@yahoo.com, revista_plumb@yahoo.com, (două fişiere separate, lucrările şi CV) sau, prin poştă, la adresa: 
  
Uniunea Scriitorilor din România 
  
Filiala Bacău  
  
Str. Pictor Theodor Aman, Nr. 94, Sc. C/ Cod postal 600164/Loc. Bacău /Jud. Bacău 
  
cu specificarea pe plic „Pentru concursul Toamna bacoviană”. 
  
4. Lucrările, semnate cu moto, vor fi însoţite de un plic sigilat, pe care se va trece acelaşi moto, şi care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, activitatea literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi eventual, adresa electronică. 
  
5. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concursul de poezie (poezii la libera alegere) cu minimum 5 şi maximum 10 poezii, şi/sau cu un eseu de maximum 10 pagini, cu referire la viaţa şi opera poetului George Bacovia. 
  
6. Laureaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc la Casa Memorială „George Bacovia” Bacău, în data de 23 septembrie 2016. 
  
7. Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureaţilor. 
  
8. Juriul concursului va fi alcătuit din scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. 
  
9. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării. 
  
10. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii : 
  
Debut poezie: 
  
Premiul I – 1200 lei 
  
Premiul II - 900 lei 
  
Premiul III - 700 lei 
  
Debut eseu: 
  
Premiul I – 1000 lei 
  
Premiul II - 800 lei 
  
Premiul III - 700 lei 
  
Vor fi acordate premii speciale scriitorilor consacraţi din ţară şi diaspora: Premiul “ Opera Omnia”, Premiul Naţional „George Bacovia”, Premiul de excelenţă, Premiul pentru cea mai bună scriitoare a anului şi Premiul pentru tinere condeie debutante în volum. 
  
Relaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 0234-523808 – Filiala USR Bacau; Calistrat Costin-0723827600; Prajişteanu Ion - 0741110005; Brăneanu Dumitru – 07421178253; Apreotesei Nicoleta – 0754825525. 
  
Directorul concursului, 
  
Dumitru Brăneanu, 
  
manager de proiect 
  
Referinţă Bibliografică:
Concurs de poezie şi eseu literar pentru tinerii debutanţi / Cristina Ştefan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2001, Anul VI, 23 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristina Ştefan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina Ştefan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!