CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3653 din 31 decembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Răscruci de clipe și timpuri
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Răscruci de clipe și timpuri 
  
Câteodată vin vremuri care ne obligă la a medita  la trecut și la viitor simultan. Trecutul îl știm și acceptăm forțat, precum și clipele prezente, sau poate rămâne de intuit ori deslușit ce nu știm din ele încă. Ceea ce vine din viitor, scurgându-se sub formă de imprevizibil, ușor, precum un fir fragil, dar ambițios și încăpățânat foc, își face loc peste toate cele în viața noastră. Luăm totul ca atare, și bine, și rău. Așa cum nu acceptăm încă faptul că unele lucruri aparțin deja de domeniul trecutului, și nu mai putem să le modificăm și influențăm cu nimic, presiunea celor care se îndreaptă către noi, cu viteză "neiertătoare", firească lor, este la fel de mare și se resimte în prelungire, ca o avalanșă gata să ne copleșească, cu toate nepregătirile, nealinierile și neacceptările noastre, acumulate... Și nemulțumirile și refuzurile își construiesc un drum al lor, al cărui ecou mereu se va revărsa peste împrejmuirile prezentului continuu, nerupt din viitorul ce își țese temelia în el - și fixează astfel fără vreo șansă permisă de împotrivire. 
  
Nu există nimic care să împiedice trecerea nestingherită a timpului, ori mai degrabă - și corect zis, a existenței noastre prin el. Poate doar mici hotare, care ne ajută să ne planificăm din mers alte lucruri, să realizăm pentru câteva fragmente de clipe, când ne oprim din tot, luând pauze de tragere a respirației, prelungi și profunde, că mai avem nevoie totuși ca de aer de regăsiri dincolo, în continuitatea noastră imediată, dar la care visăm altfel să fie, și altfel, tot mereu. Un alt "glob" al existenței, împrospătat, diferit, sperat a fi dăruit și plin de nou, inspirație și aripi "reclădite", pentru a înainta pur și simplu spre necunoscutul inevitabil, misterios, dar plin de chemare, una irezistibilă. 
  
Și atunci, constrânși, învățăm, între toate celelalte, să luăm partea bună din "rău", care se vrea a fi în esență cu totul altceva, spre îndrumarea și luminarea noastră în definitiv - asemeni unui felinar puternic al Universului, care ne poartă pașii, cu mai multă încredere prinsă treptat, înspre ceea ce reprezintă propria noastră împlinire și menire în sine, punctul cel mai înalt - și cel al sosirii de final, al existenței noastre pământești. 
  
Nu avem timp, decât atât cât e necesar, să înțelegem ceea ce trebuie să acceptăm și îndeosebi alegem, în fața oricărei răscruci - punți spre alte niveluri, sfere ale vieţii, ce ar putea însemna transformare, privire față în față a "eu"-lui, respectiv conștientizare a curgerii neîntrerupte a tot ce vine și se zbate sub diverse forme în Univers. 
  
Tot ce ne face bine se poate ivi și din decizii complicate, situații mai puțin plăcute și acele episoade care ne dau de furcă tuturor! Din când în când, ele apar și își fac simțită prezența, chiar dacă la început refuzăm sau ne prefacem că nu le vedem, fugind adesea de asumare, amânând tot și pe cât de mult posibil "confruntarea" reală. Ele înaintează - în ritmul lor, iar noi ne apropiem, idem, spre un start nou, de unde le luăm pe toate ca atare, nevoiți înțelegem mesajul, nu după plac, ci corect, așa cum ne face viața in sine și determină totul să o facem, fără a mai nega nimic, nici măcar pe noi înșine... Cu tot ce suntem, bune, rele! Elemente nelipsite în orice pe lumea asta, regăsite în tot ce formează un întreg cuprins de ființă, suflare și simțiri pline de speranțe! 
  
Timpul își are răscrucile sale, la fel. Unele sunt pentru a-și reseta oamenii clipele, viețile, gândirile, ritmurile, respirațiile, înaintările prin viața lor și firele și undele Universului. 
  
Cristina P. Korys 
  
(sursă imagine: net) 
  
Referinţă Bibliografică:
Răscruci de clipe și timpuri / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3653, Anul X, 31 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!